Tai 20-oji K. Raikkoneno pergalė „Formulės-1“ lenktynėse. Permainingose Australijos GP lenktynėse suomis pergalę iškovojo pasirinkęs kitokią nei pagrindiniai varžovai taktiką – du apsilankymus techninio aptarnavimo juostoje vietoje trijų. Taip jis pakilo į priekį likus 15 ratų iki finišo ir lyderio pozicijos jau nebeužleido.

F. Alonso antrą vietą iškovojo po nuo pat starto vykusios kovos su S. Vetteliu ir komandos draugu Felipe Massa. Ispanas pranašumą įgijo antrųjų sustojimų boksuose metu, kai ten pasuko anksčiau už šiuos abu konkurentus ir liko jų priekyje.

Iš „pole“ pozicijos startavęs S. Vettelis finiše turėjo tenkintis tik trečia vieta. Vokietis liko lyderiu po starto, bet greitai paaiškėjo, kad įspūdingas „Red Bull“ greitis trunka tik kelis pirmuosius padangų darbo ratus, o vėliau automobilis tampa net lėtesnis už konkurentų.

Pirmoje lenktynių pusėje prieš F. Alonso važiavęs F. Massa finišą pasiekė ketvirtas. Brazilui labai brangiai kainavo antrasis sustojimas boksuose, kurį jis atliko vėliau tiek už savo komandos draugą, tiek už S. Vettelį.

Iš trečiosios vietos startavęs „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas jau praėjus porai ratų po starto atsidūrė už abiejų „Ferrari“ lenktynininkų. Britui nepavyko ir laikytis dviejų sustojimų taktikos – pabaigoje jis užvažiavo ir trečiąjį kartą. Finišą pilotas kirto penktoje vietoje.

Dar prasčiau lenktynės susiklostė antrajam „Red Bull“ atstovui Markui Webberiui. Australas itin prastai startavo, nukrisdamas iš antrosios į septintąją vietą. Be to, jis vienas pirmųjų apsilankė boksuose ir visiškai nepretendavo į aukščiausias pozicijas. Galų gale vietos herojus finišą kirto šeštas.

Lenktynių rezultatai:

1. Raikkonenas 1 val. 30 min. 03,225 sek. (2 sustojimai boksuose)

2. Alonso +12.4 (3)
3. Vettelis +22.3 (3)
4. Massa +33.5 (3)
5. Hamiltonas +45.5 (3)
6. Webberis +46.8 (3)
7. Sutilas +1:05.0 (2)
8. Di Resta +1:08.4 (2)
9. Buttonas +1:21.6 (3)
10. Grosjeanas +1:22.7 (3)
11. Perezas +1:23.3 (3)
12. Vergne +1:23.8 (3)
13. Gutierrezas +1 ratas (2)
14. Bottas +1 ratas (3)
15. Bianchi +1 ratas (2)
16. Picas +2 ratai (2)
17. Chiltonas +2 ratai (3)
18. van der Garde +2 ratai (3)

Nefinišavo:

19. Ricciardo
20. Rosbergas
21. Maldonado
22. Hulkenbergas

„Formulės-1“ lyderiai bendroje įskaitoje po pirmo etapo:

1. Kimiis Raikkonenas (Suomija) 25 tšk.
2. Fernando Alonso (Ispanija) 18
3. Sebastianas Vettelis (Vokietija) 15
4. Felipe Massa (Brazilija) 12
5. Lewisas Hamiltonas (D. Britanija) 10
6. Markas Webberis (Australija) 8
7. Adrianas Sutilas (Vokietija) 6
8. Paulas Di Resta (D. Britanija) 4
9. Jensonas Buttonas (D. Britanija) 2
10.Romainas Grosjeanas (Prancūzija) 1

Konstruktorių įskaita po pirmojo etapo:

1. „Ferrari“ 30 tšk.
2. „Lotus-Renault“ 26
3. „Red Bull-Renault“ 23
4. „Mercedes“ 10
5. „Force India-Mercedes“ 10
6. „McLaren-Mercedes“ 2

Užsitęsusią ir į sekmadienio rytą perkeltą Australijos GP kvalifikaciją laimėjęs „Red Bull“ komandos lenktynininkas Sebastianas Vettelis iki važiavimų pabaigos beveik išdžiuvusioje trasoje „pole“ poziciją iškovojo be didesnių problemų. Jam net nebuvo reikalo užbaigti paskutinįjį mėginimą.

Kartu su juo iš pirmosios starto eilės lenktynes Melburne pradėjo komandos draugas Markas Webberis, o geriausiai iš likusiųjų pasirodė kelią „Mercedes“ komandoje pradedantis Lewisas Hamiltonas.

Toliau išsirikiavo „Ferrari“ pilotų pora, tarp kurių vos trimis šimtosiomis sekundės dalimis šį kartą geriau pasirodė Felipe Massa. Šeštas liko Nico Rosbergas iš „Mercedes“.

Šeštadienį kvalifikacija po pirmosios dalies buvo nutraukta dėl smarkaus lietaus, vėjo ir artėjančio saulėlydžio. Likusios dvi kvalifikacijos dalys vyko sekmadienio rytą.

Sekmadienį kvalifikaciniai važiavimai prasidėjo dar gana šlapioje trasoje, todėl geriausi antrosios dalies rezultatai buvo pasiekti tarpinėms oro sąlygomis skirtomis padangomis, o bandę rizikuoti važiuoti „slick“ tipo ratais skaudžiai nudegė.

Antrasis čempionato etapas, Malaizijos GP lenktynės, vyks kovo 24 dieną Sepango trasoje.