M. Verstappenas 53-jų ratų lenktynes užbaigė per 1 valandą 30 minučių ir 58 sekundes ir už nugaros paliko solidžiai pasirodžiusį „McLaren“ duetą. Olandas buvo beveik 19 sek. greitesnis nei antroje vietoje likęs Lando Norrisas, trečiąją poziciją užėmė 36,5 sek. nuo lyderio atsilikęs australas Oscaras Piastri. Greičiausiai apsuktą ratą taip pat užfiksavo „Red Bull“ komandos lyderis – 1:34.183.

M. Verstappeno pergalė šiame etape užtikrino „Red Bull“ komandai konstruktorių įskaitos čempionės titulą.

Nugalėtojų podiumas

Vienas geriausių lenktynininkų istorijoje Lewisas Hamiltonas šįkart liko penktoje vietoje – nuo lyderio atsiliko 49 sekundėmis. Lenktynių metu „Mercedes“ lyderis ne kartą susigrūmė su komandos draugu George‘u Russelliu – britai vienas kitam jokiu būdu nenorėjo užleisti pozicijos, o tai galimai sutrukdė jiems abiems pasiekti geresnį rezultatą.

Šios lenktynės visiškai nesusiklostė kitam „Red Bull“ atstovui Sergio Perezui. Meksikietis susidūrė su „Haas“ atstovu Kevinu Magnussenu. S. Perezas už tai susilaukė nuobaudos, o dėl automobilio apgadinimų iš lenktynių turėjo pasitraukti jau penkioliktame rate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją