Puikiai išnaudojęs „Ferrari“ parinktą taktiką ir pilotuodamas greitą automobilį jis įsiveržė į lyderio poziciją ir savų žiūrovų akivaizdoje gana nesunkiai nugalėjo lenktynėse.

„Tai buvo fantastiškai emocinga. Čia susirinkę sirgaliai tikrai padėjo, nes buvo galima pajausti jų palaikymą. Visa komanda pasirūpino kiekviena menkiausia detale, kadangi norėjome pasirodyti sėkmingai. Tačiau nenorime ties tuo sustoti“, – po lenktynių sakė „Ferrari“ pilotas.

„Kol kas įvyko penkios lenktynės. Buvo pakilimų ir nuolydžių. Žinoma, kad turime automobilį, su kuriuo galime kovoti dėl aukščiausių pozicijų. Jei mums gerai seksis, tikrai pakovosime dėl čempionų titulų.“

F. Massa: tai buvo puikios lenktynės

Trečias lenktynėse Barselonoje finišavęs Felipe Massa neslėpė apmaudo dėl vakar gautos baudos, tačiau liko patenkintas pasiektu rezultatu. Brazilas šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje liko šeštas, tačiau už tai, jog sutrukdė Markui Webberiui, gavo 3 starto pozicijų baudą. Vis dėlto tai nesutrukdė „Ferrari“ pilotui gerai pasirodyti šios dienos lenktynėse ir užlipti ant apdovanojimų pakylos.

„Esu nusivylęs dėl to kas nutiko vakar. Aš jam nepadariau didelės žalos. Tuo tarpu šiandien stengiausi būti agresyvus ir aplenkti kuo daugiau žmonių. Kitus bandžiau pranokti stodamas anksčiau“, – pasakojo F. Massa.

Dani Alvesas ir Felipe Massa

Brazilas kurį laiką bandė vytis antroje vietoje važiavusį Kimį Raikkoneną, tačiau sportininko spurtą sustabdė nusidėvėjusios „Pirelli“ padangos: „Galbūt buvo galimybė pakovoti su Kimi. tačiau galų gale tai buvo puikios lenktynės, padirbėjome tikrai gerai. Mano automobilis šioje trasoje buvo tiesiog puikus. Taupant padangas negalėjome prilygti „Lotus“, tačiau stengėmės kaip įmanydami. Pademonstravome tokį patį tempą, kaip ir penktadienį.“

F. Massa įsitikinęs, jog komanda gali demonstruoti gerą formą ir likusiose F-1 sezono lenktynėse: „Tikiuosi, jog nuo šiol kiekvienose lenktynėse kovosime dėl vietos ant apdovanojimų pakylos. Stengiamės patobulinti automobilį ir būti greitesni kvalifikacijoje. Žinome, kad lenktynėse turime tikrai gerą automobilį.“

K. Raikkonenas: kovoti su F. Alonso buvo beprasmiška

Antras sekmadienio etape Ispanijoje likęs Kimis Raikkonenas pareiškė, jog nematė prasmės vytis į priekį pabėgusio Fernando Alonso ir kovoti su juo dėl pergalės.

Suomis, priešingai nei dauguma jo varžovų, techninio aptarnavimo zonoje šiandien lankėsi, ne keturis, o tris kartus. „Lotus“ pilotas pirmavo lenktynėse prieš jam ir F. Alonso atliekant paskutinius sustojimus.

Tačiau paskutinėje varžybų dalyje suomis pralaimėjo kovą ispanui, o vėliau negalėjo pasipriešinti į priekį pabėgusiam „Ferrari“ pilotui.

„Galbūt buvo realu iškovoti pergalę, kai lenktynės įpusėjo ir mes pirmavome. Tačiau mes buvome sus senesnėmis padangomis, tuo tarpu jis važiavo su naujomis“, – sakė K. Raikkonenas.

Kimi Raikkonenas

„Lenkti buvo tikrai lengva, tad nebuvo prasmės su juo kovoti, kadangi jis būtų lengvai susigrąžinęs poziciją atgal. Žinojau, kad priartėjęs prie jo galbūt būčiau turėjęs šansą. Tačiau jie buvo tiesiog per greiti.“

K. Raikkonenas taip pat pridūrė, kad lenktynių pradžioje jis prarado gana daug laiko: „Startas nebuvo geras. Tačiau nemanau, kad tai įtakojo galutinį rezultatą. Pergalės neiškovojome. Esame laimingi tik tada, kai nugalime lenktynėse. Tačiau turint omeny situaciją čempionate, priartėjome prie Vettelio, o mane pavijo Alonso. Išliekame kovoje ir tikimės dar pakovoti dėl pergalių.“

S. Vettelis: nesugebėjome tinkamai prižiūrėti padangų

Ketvirtas šiandien finišavęs ir čempionate toliau pirmaujantis Sebastianas Vettelis įsitikinęs, jog Barselonoje vykusiose lenktynėse „Red Bull“ ekipai nepavyko pasipriešinti priekyje važiavusiems varžovams, nes pastarieji geriau panaudojo „Pirelli“ padangas.

Jau po pirmųjų apsilankymų techninio aptarnavimo zonoje vokietis prarado poziciją Fernandui Alonso. Vėliau sportininkas turėjo pripažinti ir Kimi Raikkoneno bei Felipe Massos pranašumą. Galų gale „Red Bull“ pilotas finišo liniją kirto ketvirtas.

„Manau, jog galime būti patenkinti ketvirta vieta. Pirmi trys bolidai buvo greitesni už mus. Jie taip pat geriau padirbėjo taupant padangas", – po lenktynių sakė čempionato lyderis.

"Formulės-1" lenktynių etapas Ispanijoje

S. Vettelis neabejoja, jog „Red Bull“ turi greitą automobilį, tačiau ekipa privalo išmokti geriau panaudoti šių metų „Pirelli“ padangas: „Jei kalbame apie lenktynių distancijas, tada jau visai kas kita. Manau, jog bolidas yra pakankamai greitas. Tačiau darome kažką negerai, todėl padangos mums nusidėvi greičiau nei kitiems. Trys pilotai šiandien padirbėjo geriau, tad turime imtis darbo ir vytis varžovus.“

„Red Bull“ pilotas taip pat mano, jog komanda padarė klaidą pradžioje planavusi naudoti trijų sustojimų taktiką ir tik vėliau persigalvojusi ir pasirinkusi keturių: „Manau, kad per ilgai laikėmės trijų sustojimų taktikos, o vėliau turėjome pripažinti, kad teks stoti keturis kartus.“

N. Rosbergas: „Mercedes“ problemos sunkiai suprantamos

Nico Rosbergas po lenktynių teigė nesuprantantis kodėl abu „Mercedes“ pilotai kvalifikacijoje yra tokie greiti, o lenktynėse stipriai sulėtėja.
Vokietis Barselonos trasoje iškovojo „pole“ poziciją. Tačiau šiandien vykusiose lenktynėse lyderiu išbuvo neilgai. Kaip jau tapo įprasta, abiems „Mercedes“ pilotams kilo problemų su padangomis, tad pastarieji varžovams prarado ne vieną poziciją.

Varžybų pabaigoje atlaikęs Paulo di Restos spaudimą N. Rosbergas galų gale finišavo šeštas.

„Nesitikėjau, kad bus taip sunku. Maniau, jog būsime geresnėje pozicijoje. Buvo tikrai sunku, bet kodėl? Kodėl važiuojant vieną greitą ratą esame tokie greiti, o ilgoje distancijoje lėti? Tai keista. Turime bėdų tiek su priekinėmis, tiek su galinėmis padangomis ir nežinia kodėl taip yra“, - po lenktynių kalbėjo N. Rosbergas.

N.Rosbergas

N. Rosbergas neslėpė, jog lenktynių pradžioje tikėjosi išlikti lyderių grupėje, tačiau buvo šokiruotas, kai nepavyko to padaryti: „Kurį laiką galvojau, jog galbūt man pavyks juos išlaikyti už savęs. Žinojau, kad jie yra greitesni, tačiau automobilyje jaučiausi patogiai ir dariau tai, ką norėjau daryti. Tačiau staiga ėmiau ristis žemyn. Tai buvo tiesiog neįtikėtina.“

„Tai taip keista ir nesuprantama. Stengiuosi automobilį reguliuoti lenktynėms, ne kvalifikacijai. Esame greiti važiuojant vieną greitą ratą, bet lenktynėse stipriai sulėtėjame.“