D. Ricciardo išlėkė iš trasos paskutiniame posūkyje važiuodamas vos antrą greitą ratą treniruotėse.

„Tai buvo mano klaida. Aš pravažiavau pirmą greitą ratą, po to visi atvėsina automobilį pravažiuodami lėtą ratą, o tada vėl greitą. Per lėtąjį ratą buvo parodyta geltona vėliava, dėl to važiavau dar lėčiau. Padangos tikriausiai per daug atvėso, paskutiniame posūkyje paspaudžiau akceleratorių ir tiesiog praradau kontrolę“, – incidento priežastis paaiškino D. Ricciardo.

Dėl incidento australas nespėjo išbandyti vidutinio kietumo padangų. Prieš išlėkdamas iš trasos D. Ricciardo buvo greičiausias, o treniruotėms pasibaigus liko 10-as.

„Akivaizdu, kad praradau padangų testavimo laiko. Bet šiaip viskas gana paprasta, mes žinome, kaip padangos veikia, atrodo, kad tarp jų yra apie 1 sek. skirtumas. Nors spėjau pravažiuoti tik vieną ratą, buvo aišku, kad pakeitimai kuriuos padarėme tarp treniruočių, buvo į naudą. Būtų buvę šaunu pravažiuoti daugiau ratų, bet viskas kol kas gerai“, – kalbėjo „Red Bull“ pilotas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.