Tarptautinė automobilių federacija (FIA) į visus F-1 bolidus įdiegė degalų srauto jutiklius, norėdama užtikrinti, kad komandos neišnaudos leistino limito. Lenktynių metu australo bolidas ne kartą viršijo nustatytą 100 kg per valandą kuro tėkmę.

Po penkias valandas trukusių svarstymų ir analizių lenktynių teisėjai nusprendė diskvalifikuoti D. Ricciardo.

„Lenktynių metu, bolido numeris 3 (D. Ricciardo) ne kartą viršijo leistiną 100 kg/val. tėkmės limitą. O tai yra F-1 taisyklių nesilaikymas“, - pareiškė FIA techninis atstovas.

Ilgai nedelsdama „Red Bull“ informavo FIA, kad apeliuos tokį teisėjų sprendimą.

„Komanda nedelsiant informavo FIA, kad apeliuos teisėjų sprendimą. FIA kuro tėkmės matuoklių neatitikimų buvo viso savaitgalio metu. Komanda ir „Renault“ yra įsitikinusi, jog kuro tiekimas į variklį atitiko visas taisykles.“

Šiemet F-1 gausu naujų taisyklių: lenktynių metu negalima sunaudoti daugiau nei 100 kg degalų bei jau minėtas 100 kg per valandą tėkmės limitas.

Prieš Australijos GP lenktynes komandos buvo įspėtos, kad nusižengus naujoms taisyklėms, bus baudžiama diskvalifikacijomis.

Anuliavus australo rezultatą, visi žemiau jo finišavę sportininkai palypėjo aukštyn: F-1 lenktynių debiutantui iš „McLaren“ komandos atiteko antroji vieta, o jo komandos draugui Jensonui Buttonui - trečioji ir t.t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)