Ketvirtadienį italai (1 tšk.) Poznanėje (Lenkija) antrame C grupės mače susitiks su kroatais (3 tšk.), kurie pirmame mače neturėjo daug vargo su Airijos nacionaline ekipa ir įveikė ją 3:1.

„Rungtynės su Ispanija buvo labai geros mūsų pasitikėjimui savo jėgomis“, – portalas soccerway.com cituoja Ch. Maggio.

„Europos čempionatą pradėjome gerai ir tai yra ženklas, kad po mačo su rusais pasikeitėme teigiama linkme. Mače su ispanais turėjome galimybę ir išsaugoti tris taškus, jei tik nebūtume leidę varžovams taip greitai išlyginti santykį. Dabar jau galvojame apie Kroatijos komandą, kuri labai skiriasi nuo ispanų ir yra gerai pasiruošusi fiziškai“, – dėstė italų gynėjas.

Tuo metu Italijos rinktinės vyriausiasis treneris Cesare Prandelli pažymėjo, kad rungtynės su kroatais jo auklėtiniams bus lemtingos.

„Jau kurį laiką sakau, kad Kroatija yra pavojingiausia komanda grupėje, nes yra labiausiai nenuspėjama. Tai bus lemtingos rungtynės grupėje. Mes galvojame nieko per daug nekeisti, norime išsaugoti stabilumą“, – sakė treneris.

Kroatijos rinktinės strategas Slavenas Biličius UEFA svetainei internete prisipažino, jog tikisi, kad jo auklėtiniai ir kitose rungtynėse nesumažins apsukų bei žaidimo lygio.

„Visi gali tobulėti, tačiau būčiau patenkintas, jeigu mes išsaugotume savo taktinį, techninį ir fizinį žaidimą tame pačiame lygyje, kaip ir susitikime su airiais. Dabar kovosime su stipresniu oponentu, bet esame puikiai pasiruošę. Vienintelis aspektas, kuriame mums tikrai reikia patobulėti, yra psichologija. Turiu omeny iniciatyvos perėmimą po nesėkmingų momentų“, – pasakojo treneris.

S. Biličius taip pat pasidalino mintimis apie favoritų ir autsaiderių etiketes.

„Pastaruosius dvejus metus dažniausiai būdavome favoritai (atrankos cikle – red.), tačiau mokame prisitaikyti. Italija yra favoritė popieriuje, o Ispanija yra visos grupės favoritė. Tačiau tai – tik popieriuje. Suprantame, kad antras mačas bus sunkesnis nei su Airija, bet tai nesusiję su tuo, kas vadinamas favoritu.

Vyksta Europos čempionatas. Sutinku, galbūt italai yra favoritai, bet rengiantis rungtynėms mums šis faktorius yra visiškai menkas. Ir tai negalės virsti jokia priežastimi pasiteisinimams. Atvykome čia siekti savo tikslo – patekimo į kitą etapą. O tam reikės gero rezultato rungtynėse su Italija“, – dėstė S. Biličius.

Slavenas Biličius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)