Pirmą tokią ambasadą, kurioje fanai būrėsi stebėti varžybų, jas aptarti, kur skambėjo skanduotės ir dainos, „Švyturys“ įkūrė dar prieš aštuonerius metus Serbijos sostinėje Belgrade vykusio Europos čempionato metu. Vėliau Lietuvos krepšinio ambasados veikė ir Madride (Ispanija), ir Vroclave (Lenkija), o didžiausia – Londono miesto centre praėjusiais metais vykusios olimpiados metu.

Ambasadose ne tik linksminosi fanai, čia noriai dirbo žurnalistai, o pasibaigus varžyboms susitikti ir pabendrauti su sporto mėgėjais užsukdavo krepšininkai ar kiti Lietuvos olimpinės rinktinės sportininkai.

„Švyturio“ aistruolių ambasados Jesenicėse duris atvers rugsėjo 3-ią. Vietos merija Lietuvos fanų ambasadai pasiūlė vietą miesto centre „Železar“ (F. Prešerna 58a). Antra ambasada miestelyje veiks prieš pat pagrindinį įėjimą į „Podmežakla Arena“ įsikūrusiame „Bowling Bar“ (Ledarska 5).

Tuo tarpu Liublianoje, kurioje krepšinio šventė tęsis kitas dvi savaites iki pat čempionato finalo, Lietuvos krepšinio ambasados įsikurs miesto centre, picerijoje ir nacionalinių patiekalų restorane „Emonska klet“ (Plečnikov trg 1) bei populiariame tarp vietos studentų „Parlament Pub“ (Šubičeva 1), kuriame iki gilios nakties skamba šokių muzika.

„Nors susisiekimas su Slovėnija oru sudėtingas, o ir pati šalis nėra iš pigiųjų, tikiu, kad čia susirinks nemažai Lietuvos rinktinės sirgalių. Suvažiuoti lietuvių turėtų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš aplinkinių valstybių, kuriose dirba ar studijuoja. Jei fanai pasiekia tokias vietas kaip Stambulas, Pekinas ar Karakasas, į Slovėniją irgi atvyks. Aišku, nuo pirmų iki paskutinių rungtynių pasilikti visą laiką sau leis nedaugelis, dažniausiai atvykstama porai rungtynių“, – apie artėjantį „Eurobasket2013“ savo nuomonę išsakė Lietuvos fanų lyderis Tomas Balaišis (Sėkla), su ištikimiausiais rinktinės gerbėjais vykstantis visam čempionatui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)