„Laukia nelengvos rungtynės, belgai turėjo labai gerų rungtynių pasiruošime su gerais varžovais, laukia labai fiziška kova, jie turi tik vieną tradicinį vidurio puolėją, kuris nemeta tritaškių.

Šiai grupei labai būdinga, kad beveik visi centrai meta tritaškius. Jie bandys mus atakuoti vienas prieš vieną su prasiveržimais, mus labai svarbi gynyba vienas prieš vienas. Jie turi žaidėjų, kurie gali sukurti metimus patys be pagalbos ir užtvarų. Mūsų vidurio puolėjams ir gynėjams bus svarbu apsiginti vienas prieš vieną. Šiandien – ta diena, kai J. Valančiūnas parodys, ką gali. Jis turi parodyti gerokai geresnį pataikymo procentą nei vakar“, – kalbėjo B. Matkevičius.

Trenerio teigimu, svarbiausia, kad išliktų tokios pačios emocijos kaip sekmadienį: „Buvome susikoncentravę, labai drausmingai žaidėme tiek gynyboje, tiek puolime. Bus labai svarbu tą drausmę išlaikyti ir žaisti vieningai. Mūsų stiprybė yra, kad mes turime ūgio pranašumą, turim atakuoti, Jonas tikrai šiandien įmes geresnį procentą šiandien įmes, jau vakar išsimėtė netaiklius metimus. Manau, kad jis šiandien parodys, ką gali.“

Treniruotėje pasirodė vos šeši Lietuvos rinktinės žaidėjai, anot B. Matkevičiaus, komandos lyderiai ilsisi prieš rungtynes: „Vakar žaidėme, o šiandien yra ankstyvos rungtynės, ne visi atvažiavo į treniruotę. Tie, kurie čia atvažiavo, padarė lengvą pamėtymą ir apšilimą, padirbėjo su judesiais, prasitampė, visi kiti ilsisi viešbutyje ir dabar važiuosime žiūrėti priešininkų vaizdo įrašų.“

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos čempionato starte:

Rugsėjo 5 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Ukraina 69:68.

Rugsėjo 6 d. (Ryga) 18:30 Lietuva – Latvija 68:49.

Rugsėjo 7 d. (Ryga) 15:30 Lietuva – Belgija

Rugsėjo 9 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Estija

Rugsėjo 10 d. (Ryga) 21:30 Lietuva – Čekija.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)