Lietuvos rinktinėje J. Valančiūnas taikliausiai meta dvitaškius (69,7 proc.), pirmauja pagal atkovotus kamuolius (vidutiniškai po 6) ir blokus (po 1).

Tačiau Senojo žemyno pirmenybių metu Lietuvos rinktinės trenerių štabas Jonas Kazlauskas, Gintaras Krapikas, Darius Maskoliūnas ir Benas Matkevičius vis dažniau remiasi planu B, kuriame „centrai“ nebėra pagrindiniai veikėjai.

„Nereikia galvoti vien apie žaidimą per aukštaūgius“, - „Lietuvos rytui“ tvirtino vyriausiasis treneris J. Kazlauskas. - Jeigu tik į tai susitelksime, neįmesime savo laisvų metimų, mūsų didelius žaidėjus varžovai uždengs. Jeigu esame geroje pozicijoje, privalome atakuoti“.

Lietuvos rinktinėje nebeliko nė vieno žaidėjo, kurio taškų vidurkis būtų dviženklis. Bet tai nebūtinai yra minusas.

Visa tai rodo, kad daug mūsų komandos žaidėjų pelno savo dalį taškų, mes neturime aiškaus lyderio, o varžovai nežino, kas kurią dieną žais geriau“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas Mantas Kalnietis.

Kaunietis, kuris po čempionato vėl atstovaus Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubui, turnyre Slovėnijoje pelno po 9,9 taško.

Kas stipresnis - italų puolimas ar lietuvių gynyba? Tai pamatysime jau ketvirtadienio vakarą. Ketvirtfinalio susitikimo pradžia 22.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)