Nepavykus patekti tarp septynių geriausių žemyno komandų, latviai nenuleidžia rankų. Neoficialiomis žiniomis, LBS svarsto galimybę tapti vieno iš trijų olimpinės atrankos turnyrų šeimininke.

„Mes apie tai galvosime. Bet geriau klauskite mūsų asociacijos“, – DELFI pasiteiravus apie planus, konkretaus atsakymo nedavė Latvijos nacionalinės ekipos vairininkas Ainaras Bagatskis.

Tą patį DELFI pakartojo ir Lilyje šiuo metu esantys LBS atstovai.

Formaliai pateikti paraiškas Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) dėl teisės surengti atrankos varžybas bus galima nuo ateinančio pirmadienio. Apsispręsti dėl kandidatavimo suinteresuotos šalys turės per dvi savaites.

O svarstyti bus ką – DELFI duomenimis, mokestis FIBA už teisę organizuoti turnyrą siekia 1,7 mln. eurų.

Vis dėlto tai latviams – paskutinė viltis pirmąsyk nuo 1936 metų sugrąžinti vyrų krepšinio rinktinę į olimpines žaidynes. Mat atrankos turnyrų šeimininkai galės varžytis dėl kelialapių nepriklausomai nuo to, kaip pasirodė kontinentinėse pirmenybėse.

Europos čempionato aštuntfinalyje slovėnus netikėtai eliminavę A. Bagatskio auklėtiniai vėliau patyrė tris nesėkmes iš eilės.

Ketvirtfinalyje jie nusileido prancūzams (70:84), varžybas dėl 5-8 vietų pradėjo pralaimėjimu graikams (90:97), o paskutinėse rungtynėse dėl 7 vietos buvo skaudžiai pamokyti čekų (70:97).

Būtent pastarieji pelnė paskutinį nemokamą bilietą į olimpinės atrankos turnyrą. Kartu su Čekija tokius gavo Graikija, Italija, Prancūzija ir Serbija, o Europos čempionato finale žaisiančios Lietuva ir Ispanija į 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynes pateko tiesiogiai.

Viltis, kad LBS ir šalies vyriausybė ras pinigų olimpinės atrankos turnyro organizavimui, gyva ir tarp Latvijos krepšininkų.

„Dabar tai mums – vienintelis kelias. Tikiuosi, juo ir nueisime. Mes esame pasiruošę olimpinėms žaidynėms. O kas mums nutiko Europos čempionato pabaigoje – nežinau. Buvome per „minkšti“, per lėti“, – DELFI sakė rinktinės aukštaūgis Rolandas Freimanis.

O jeigu tektų laukti dar ketverius metus, latviai neabejoja turėsiantys komandą, pajėgią link olimpinės svajonės nužygiuoti tiesesniu keliu.

„Mes turime daug talentingų vaikinų kaip Kristapas Porzingis. Jeigu ateityje visi susibursime į rinktinę, parodysime, ką galime. Ir šis čempionatas mums nebuvo blogas, tik nesuvokiu, kas atsitiko pabaigoje“, – pridūrė R. Freimanis, su Latvijos ekipa pakartojęs geriausią jos pasirodymą Europos pirmenybėse po nepriklausomybės atkūrimo ir užėmęs aštuntą vietą.

Primename, kad kitais metais dėl trijų papildomų bilietų į Rio de Žaneirą grumsis 18 pasaulio nacionalinių komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)