Tiesa, tiesioginės dvikovos tarp šių įžaidėjų tikriausiai nepamatysime. Jonas Kazlauskas M. Kalniečiui dažniausiai neleidžia eikvoti jėgų ginantis prieš pavojingiausius varžovų gynėjus. Tam rinktinėje yra Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius.

G. Dragičius šiemet gavo labiausiai NBA lygoje patobulėjusio žaidėjo prizą. Su Fynikso „Suns“ ekipa slovėnų žvaigždė Vakarų konferencijoje užėmė 9-ą vietą. Arizonos valstijos sostinės komandai iki atkrintamų NBA varžybų pritrūko dviejų pergalių. Savo atstovaujamoje komandoje G. Dragičius buvo rezultatyviausias žaidėjas ir atlikdavo daugiausiai rezultatyvių perdavimų. Jo statistika: vidutiniškai 35 minutės per rungtynes, 20 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Praėjusiais metais Slovėnijoje vykusiame Europos čempionate šeimininkai pasiekė ketvirtfinalį, kuriame nusileido Prancūzijai. G. Dragičius kartu su Linu Kleiza buvo išrinkti į simbolinį čempionato penketuką.

Slovėnijos rinktinėje įvyko pasikeitimai trenerių štabe. Europos čempionate už rinktinės vairo stovėjusį legendinį Božidarą Maljkovičių pakeitė Jurijus Zdovcas. Dabartinis Slovėnijos strategas būdamas profesionaliu krepšininku ir atstovaudamas tuometinei Jugoslavijai laimėjo Europos bei pasaulio čempionatų aukso medalius. 1993 metais su Limožo „CSP“ klubu laimėjo Eurolygos turnyrą. Beje, šį prancūzų klubą tuo metu treniravo B. Maljkovičius. Nors pastaruoju metu J. Zdovcas treniravo nedidelį Turkijos klubą, savo šalyje šis treneris turi didelį autoritetą.

Slovėnijos rinktinėje karjerą baigė Jaka Lakovičius, todėl tiek Kaune, tiek pasaulio čempionate Ispanijoje jo nepamatysime . Šiemet rinktinėje nėra Bostjano Nachbaro, Turkijos lygos čempionu tapusio Gaspero Vidmaro ir Pirėjo „Olympiakos“ klubo centro Mirzos Begičiaus.

Pagrindiniai G. Dragičiaus pagalbininkai Slovėnijos rinktinėje šiemet turėtų būti jo brolis Zoranas Dragičius (196 cm ir 92 kg), Erazmas Lorbekas (210 cm ir 113 kg), Klemenas Prepeličius (191 cm 75 kg), Jure Balažičius (204 cm ir 104 kg), Jaka Klobučaras (198 cm ir 91 kg), Urošas Slokaras ( 210 cm ir 116 kg) ir Domenas Lorbekas ( 199 cm ir 93 kg)

Lietuva su Slovėnija FIBA organizuotuose turnyruose žaidė 8 kartus ir šešis jų laimėjo. Beje šios dvi komandos žais vienoje grupėje, tad tikėtina, jog J. Kazlauskas ir J. Zdovcas eksperimentuos sudėtimi ir taktiniais sprendimais.

Be Lietuvos ir Slovėnijos pasaulio čempionato D grupėje dar žais Angola, Australija, Pietų Korėja bei Meksika. Į kitą etapą pateks keturios geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)