DELFI kalbintas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinis direktorius Linas Gilys teigė, kad dėl šios priežasties nereikėtų nuvertinti priešininkų rinktinės.

Panašaus pobūdžio rungtynes lietuviai žaidė pirmajame etape, kai pralaimėjo Bosnijai ir Hercegovinai, kovojusiai dėl vietos kitame etape. Tąkart sveiką kailį vos išnešę Lietuvos krepšininkai šį kartą jausis saugiau – vieta ketvirtfinalyje garantuota, tačiau noras pakovoti dėl aukštesnės vietos grupėje taip pat išlieka. L. Gilio manymu Ukrainos komandos motyvacija gali būti didesnė, tačiau mūsų pranašumas – geresnė komplektacija.

„Nemanau, kad rungtynės bus labai lengvos. Ukrainai šios rungtynės lemia labai daug. Mums irgi lemia, bet nėra gyvybės ir mirties klausimas. Jų motyvacija gali būti didesnė ir jie tikrai duos rimtą kovą. Jie tikrai bandys priešintis. Čia gali išryškėti komandų pajėgumų skirtumas. Mūsų komanda vis tik pagal sudėtį yra tikrai geriau sukomplektuota“.

Linas Gilys

L. Gilys pabrėžė, kad viena svarbiausių Ukrainos komandos detalių – natūralizuotas amerikietis Eugenas Jeteris. Pirmenybėse jis renka po 12,6 taško. Specialistas taip pat pritaria, kad be NBA ilgą laiką dirbusio vyriausiojo trenerio Mike‘o Fratello Ukraina nebūtų tiek pasiekusi.

„Mano akimis jie turi neblogą natūralizuotą įžaidėją ir stiprią priekinę liniją. Ar jie būtų tiek pasiekę be M. Fratello? Tikrai ne. Didžiausias jų pliusas – neblogas įžaidėjas ir labai geras treneris. Jie labai pastiprino Ukrainos komandą“.

DELFI primena, kad rungtynės su Ukraina – sekmadienį, 18.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)