Be to, žaidėjai pripažįsta, kad šiai dienai didžiausia komandos problema – žaidimas ir komunikacija gynyboje.

Kiek netikėtai gruzinai rimtai priešinosi neabejotinai favoritei Lietuvos rinktinei ir krito tik po pratęsimo.

„Gal ir gerai, kad rungtynės buvo sunkios. Tai neleis atsipalaiduoti ir susikaupę važiuojame į čempionatą. Galbūt koją pakišo tai, kad mintyse jau esame Slovėnijoje, bet nemanau, kad tai nebus naudą. Kaip tik tai neleidžia atsipalaiduoti ir kaip tik būsime priversti susikaupti, nes kiekvienas varžovas stiprus“,- po rungtynių sakė Jonas Valančiūnas.

„Nuotaikos geros. Tik su paskutinėmis draugiškomis rungtynėmis kiek nepavyko. Tai kiek apkartino nuotaiką. Bet šiaip viskas gerai. Manau, kad čempionate viskas bus kitaip, nei paskutinėse rungtynėse“, - DELFI teigė Jonas Mačiulis.

Kalbėdami apie rinktinės sportinę formą žaidėjai pripažįsta, kad didžiausią nerimą kelia gynyba.

„Galbūt gynyboje praleidžiame per daug taškų. Rotacija gynyboje ne visada išeina taip, kaip norėtume, kad išeitų. Bet dar vis taisome savo žaidimą. Kiekvieną dieną po mažą dalelytė ištaisome ir manau, čempionato metu jau galėsime pasigirti gera gynyba“, - vylėsi J. Valančiūnas.

„Gynybą dar reikia truputėlį gerinti. Tiksliau, gal ne pačią gynybą, o komunikaciją besiginant. O toliau bus viskas gerai. Tik reikia kalbėtis tarpusavyje“, - sako J. Mačiulis.

„Ėjome, darėme savo darbą. Buvo sunkesnių dienų, buvo lengvesnių. Visada taip būna. Tiesiog stengiamės kuo greičiau įgyti kuo geresnę formą. Kalbant apie mūsų komandą, aš nenorėčiau kalbėti nei apie problemas, nei apie stiprybes. Tai yra mūsų komanda ir tai turi būti varžovo klausimas. Aš neturiu atskleisti tokių dalykų“, - teigė Donatas Motiejūnas.

Lietuvos ekipa į Slovėniją išvyksta pirmadienio vakarą. Pirmąsias rungtynes lietuviai trečiadienį žais su Serbijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)