Nors pirmąjį pirmenybių etapą Lietuvos vyrai baigė ne pačia aukščiausia nata (72:78 pralaimėjo Bosnijai ir Hercegovinai) ir su trim pergalėmis bei dviem nesėkmėmis B grupėje užėmė trečią vietą, bendras mūsiškių pasirodymas nebuvo jau toks prastas - tiek visa rinktinė, tiek atskiri žaidėjai pateko net į kelias Europos čempionato statistikos lyderių gretas.

Lietuvos rinktinės stiprybė - gynyba

Po pirmojo etapo tiek pagal varžovams leistus pelnyti taškus (vid. 67,4 tšk.), tiek pagal priešininkų pataikymo procentą (37,7 proc.), tiek pagal prastą oponentų tritaškių taiklumą (24,4 proc.) Lietuvos rinktinė yra antroje vietoje tarp 24 komandų.

Lietuvius gynybiniais sugebėjimais lenkia tik Ispanijos ekipa. Ji į savo krepšį kol kas praleidžia tik po 53,8 taško per rungtynes, o varžovams leidžia pataikyti tik 32,9 proc. savo metimų.

Tuo metu pagal priešininkų tritaškių nepataikymą (22,6 proc.) mūsiškius lenkia tik suomiai.

Tarp lyderių - J. Valančiūnas, M. Kalnietis ir D. Lavrinovičius

Trys lietuviai patenka ir tarp Europos pirmenybių skirtingų statistikos kategorijų lyderių.

Labiausiai čia išsiskiria aukštaūgis Jonas Valančiūnas, kuris yra antras pagal surinktus dvigubus dublius (2) ir ketvirtas pagal blokuotus metimus (vid. po 1,2 per mačą).

Daugiau už J. Valančiūną dvigubų dublių yra atlikęs tik čekas Janas Vesely (3), o pagal blokus jis nusileidžia tik lenkui Marcinui Gortatui ir ukrainiečiui Viačeslavui Kravcovui (vid. po 2) bei vokiečiui Tiberui Plessui (vid. 1,6).

Mantas Kalnietis, kaip ir priklauso geram įžaidėjui, yra ketvirtas pagal rezultatyvius perdavimus - vid. po 5,4 per susitikimą. Absoliutus lyderis čia - vokietis Heiko Schaffartzikas (vid. 6,8).

Tiesa, buvęs žalgirietis yra aštuntas ir pagal daugiausiai metimų iš žaidimo atliekančių žaidėjų - vid. po 12,8. Bosnis Mirza Teletovičius per kiekvieną dvikovą kamuolį į krepšį švystelėjo po beveik 18 kartų (vid. 17,6). Be to, M. Kalnietis per rungtynes vidutiniškai darė ir po 2,8 klaidas - tai devintas rezultatas (lyderis - graikas Vassilis Spanoulis, kuris kamuolį pamesdavo po 4,7 karto per susitikimą).

„Centras“ Darjušas Lavrinovičius dalinasi septintą-aštuntą vietą tarp taikliausių baudų metikų - jis realizavo 13 iš 16 bandymų (81,3 proc.). Šaltakraujiškiausias kol kas - suomis Petteri Koponenas (16/18 baudos, 88,9 proc.).

DELFI primena, kad trečiadienį 22 val. Lietuvos rinktinė susikaus su Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)