Labiausiai treneris pyko dėl to, kad skirtumas tarp komandų įpusėjus ketvirtam kėliniui tebuvo 5 taškai, tačiau tada lietuviai neapsigynė, o Jonas Valančiūnas dar užsidirbo ir nesportinę pražangą. Graikai tuo pasinaudojo ir pabėgo.

„Šiandien labiausiai esu nepatenkintas žaidimu. Praeitą kartą sakiau, kad pralaimėjimo kartais reikia, jog sukrėstų komandą. Tačiau tokio pralaimėjimo tikrai nenoriu. Buvo daug problemų – pagrindinė ta, kad likus penkioms minutėms atsilikome 5 taškais, o pralaimėjome 18. Negalima taip nuleisti rankų ir pasiduoti. Tai yra neleistina“.

J. Kazlauską supykdė ir tai, kad lietuviai paskutinę ataką nuleido rankas ir nusprendė nebepulti, o palaikyti kamuolį iki susitikimo pabaigos.

„Be to, pralaimėdami 20 taškų, nepuolame paskutinėje atakoje. Man tokie dalykai yra nepateisinami ir nesuprantami, su tuo reikės kariauti. Trūko azarto, blaivios galvos ir kontaktinio žaidimo“, – pyko treneris.

Strategas nesutiko su nuomone, kad komanda netinkamai nusiteikė rungtynėms su lygšiol stipriausiais varžovais pasirengimo etape. Pralaimėjimo priežasčių jis ieškojo kitur.

„Ir Makedonijoje rungtynės buvo kietos, bet mes susidorojome. Galbūt mūsų žaidėjai yra išlepę dėl gerų rezultatų, kurie buvo iki šių rungtynių. Komandai pasakiau, kad draugiški susitikimai tėra draugiški susitikimai. Viskas priklausys nuo to, kaip atrodysime Europos čempionate. Padaryti išvadas dar yra daug laiko. Šiandien neparodėme tikrojo veido, bet rungtynės skaudžiai sudavė per ambicijas“.

Ketvirtadienį lietuviai sužais paskutines rungtynes Atėnuose. 18.30 val. Lietuvos laiku mūsiškiai stos į dvikovą su Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais, su kuriais teks susidurti ir Europos čempionato grupių etape. Tai, pasak J. Kazlausko, darys nemažą įtaką mūsiškių žaidime ir rungtynės bus visiškai kitokios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)