„Tai turbūt buvo didžiausia minia ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje vienoje vietoje stebėjusi lietuvių kovą su serbais. Arena, kurioje Slovėnijoje žaidė lietuviai, mano žiniomis, talpina apie 5,5 tūkst. žiūrovų. Tikiu, kad jau ketvirtadienio vakarą mūsų arenoje rungtynes stebinčiųjų bus dar daugiau.

Remdamiesi kelių metų tiesioginių transliacijų praktika, žinome, jog čempionatui įsibėgėjus arenoje rungtynes norinčių stebėti aistruolių būrys sparčiai didėja, todėl į artimiausias transliacijas turėtų susirinkti dar didesnė žiūrovų minia“, – sakė arenos generalinis direktorius Dainius Visackas.

Nors trečiadienį vykusių rungtynių scenarijus nebuvo palankus Lietuvos rinktinei, o fanai neturėjo galimybės pasidžiaugti pirma rinktinės čempionate iškovota pergale, didžiausiame ekrane sostinėje rungtynes stebėję krepšinio aistruoliai neprarado vilties ir sakė tikintys šalies komanda bei jos galimybėmis Slovėnijoje kovoti dėl medalių.

„Šiandien (trečiadienį - DELFI) nelaimėjome, bet esu įsitikinęs, jog laimėsime rytoj (ketvirtadienį). Buvo pirmos rungtynės čempionate, o prieš jas jaudulys visuomet didesnis. Matyt, šį kartą mūsų krepšininkai jaudinosi labiau nei serbai. Nepaisant rungtynių baigties, tikiu, jog mūsų komanda stipri ir gali kovoti dėl pergalių. Rungtynės buvo labai įtemptos. Turbūt prie to prisidėjo ir tai, jog jas stebėjome didžiuliame sirgalių būryje“, – sakė rungtynių transliaciją arenoje stebėjęs marketingo specialistas Jurgis Jurevičius.

Aistruoliams nuotaiką kėlė bei krepšinio dvasią skleidė ir per pertraukėles arenoje vykę nuotaikingi žaidimai, kurių laimėtojams atiteko vertingi prizai.

„Krepšinio rungtynių transliaciją arenoje stebiu jau antrą kartą. 2011 metais čia stebėjau Lietuvos rinktinės rungtynių transliaciją iš Kauno, kai Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas. Panašu, kad šios transliacijos man sėkmingos – praeitą kartą pavyko laimėti marškinėlius, šį kartą ir vėl išeinu su prizu. Būtinai grįšiu“, – sakė studentas Linas Žvaliauskas.

Bilietų kaina – 5 litai. Didžiausi krepšinio aistruoliai gali įsigyti ir specialius abonementus, galiosiančius visoms Lietuvos rinktinės rungtynių Slovėnijoje transliacijoms. Abonemento kaina – 20 litų.

Krepšinio gerbėjų namais „Siemens arena“ tapo dar 2010 metais, kai Turkijoje vyko pasaulio krepšinio čempionatas. Šią tradiciją arena tęsė ir 2011-ais, kai Europos krepšinio čempionatas vyko Lietuvoje. Į rungtynių transliacijas arenoje susirinkdavo daugiau nei 5 tūkst. žmonių, o rungtynes Lietuva - Ispanija stebėjo daugiau nei 8 tūkst. žmonių.

Tiesiogiai iš Slovėnijos transliuojamų Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 5 d., ketvirtadienį, 22 val. – Lietuva – Makedonija ;
Rugsėjo 6 d., penktadienį, 18.45 val. – Lietuva – Latvija ;
Rugsėjo 8 d., sekmadienį, 22 val. – Lietuva – Juodkalnija;
Rugsėjo 9 d., pirmadienį, 18.45 val. – Lietuva – Bosnija ir Hercegovina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)