Emocingų draugiškų rungtynių tarp Lietuvos ir Gruzijos nacionalinių komandų trečiame kėlinyje Z. Pačiulija įsiplieskė po D. Lavrinovičiaus nesportinės pražangos.

„Buvo toks momentas, kad aš supykau ant teisėjų, jis supyko ant manęs, ir taip išėjo. Kai nori laimėti, kartais nekontroliuoji savęs. Aš atsiprašiau ir jo, ir teisėjų – taip tikrai negalima elgtis, kaip aš pasielgiau. Nesusivaldžiau ir kaltinu save. Svarbu, kad jis (Z. Pačulija – DELFI) suprato, ir viskas tuo baigta“, – po rungtynių apgailestavo vidurio puolėjas.

Trumpam kilusios aistros D. Lavrinovičiaus iš vėžių neišmušė: aukštaūgis per 14-a aikštėje praleistų minučių suspėjo surinkti 17 taškų ir buvo rezultatyviausias šeimininkų gretose.

Panašu, kad Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina) ekipoje antrą jaunystę išgyvenęs 34-erių veteranas parako pasiliko ir rinktinei.

„Svarbiausia, kad gerai jaučiuosi, nėra traumų. Treneriai gerai mane išnaudoja, komanda manimi pasitiki, todėl tokie rezultatai. Gal jums juokingai atrodys, bet komanda čia tikrai daug lemia. Ateityje turėtume jaustis dar geriau, nes per pirmąsias pasiruošimo savaites daug dirbome. Žaidėjai sako, kad dabar yra pavargę, kažkam kažką skauda, bet svarbu, kad optimali forma ateitų per pasaulio čempionatą“, – pažymėjo Darjušas Lavrinovičius.

Paklaustas, ar tikisi paveržti pagrindinio vidurio puolėjo vaidmenį iš prie nacionalinės komandos kol kas neprisijungusio Jono Valančiūno, D. Lavrinovičius šypsojosi.

„Duok Dieve, kad jam gerai eitųsi. Jei jis gerai žais, man nereikės daug vargti“, – sakė aukštaūgis.

Gruzijos krepšininkus lietuviai sutriuškino rezultatu 81:54. Panašiai baigėsi ir pirma draugiška komandų akistata pirmadienį (82:51), Jono Kazlausko auklėtiniams nepasipriešino ir latviai (93:74).

Pasiteiravus, ar Lietuvos rinktinei neatėjo laikas išbandyti jėgų su konkurencingesniais varžovais, D. Lavrinovičius traukė pečiais.

„Yra suplanuotas grafikas, manau, ir treneriai, ir federacija pagalvojo, kada ir su kuo žaisti. O mes – kaip kareiviai. Reikia žaisti ir einame“, – kalbėjo žaidėjas.

Tuo tarpu kur eis žaisti po pasaulio čempionato, D. Lavrinovičius dar pasakyti negali. Užsienio žiniasklaidoje lietuvis peršamas su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubu, kuriam atstovauja ir Rimantas Kaukėnas. Bet Italijos vidutiniokų, kitą sezoną nerungtyniausiančių Europos taurių turnyruose, pasiūlymo D. Lavrinovičius dar nepriėmė.

„Žurnalistai žino daugiau nei mes patys. Nežinau, žiūrėsime. Artimiausiu metu turėsiu apsispręsti, kur geriau. Kas traukia į Italiją? Gyvenimas, tikslai, sąlygos. Bet reikia sudėlioti minusus ir pliusus“, – dėstė vidurio puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)