Kol kas galimi atsakymai į šį klausimą svyruoja labai plačia amplitude – gali būti, kad niekas nepasikeis.

Gali atsitikti ir taip, kad J. Kazlauskas, kuris neseniai Slovėnijoje pasibaigusiame Europos čempionate atvedė lietuvius iki sidabro medalių, pasitrauks iš rinktinės.

Įžeidė kritika

J. Kazlausko nepasitenkinimą sukėlė kritiški straipsniai žiniasklaidoje. Treneris netgi pareiškė, kad straipsniai galėjo būti užsakyti LKF dirbančių žmonių.

„Tai net nebuvo kritika, buvo noras pakenkti. Jeigu būtų kritika, būtų kita kalba. Žurnalistai rašo, ekspertai kalba apie rungtynes ir tai yra normalu. O čia buvo užsakyta pora straipsnių, kuriuos greičiausiai užsakė žmonės, dirbantys Lietuvos krepšinio federacijoje. To negali būti, nes buvo suorganizuotas kenkimas komandai. Juose buvo teigiama, kad treneris niekam tikęs, šioks ir anoks. O jeigu žaidėjai ima abejoti treneriu, tai kaip jie gali klausyti jo nurodymų? “, - LRT laidoje „Dėmesio centre“ sakė J. Kazlauskas.

Pats strategas antradienį Kaune vykstančiame posėdyje nedalyvauja – jis išvyko į Kiniją, kur treniruos vietos klubą.

Be to, J. Kazlauskas dviprasmiškai užsiminė apie LKF prezidentui Arvydui Saboniui grąžintą skolą ir pareiškė, kad „dabar jis niekam neskolingas“.

DELFI primena, kad sutartis 59-erių metų strategu pasirašyta beveik lygiai prieš metus – 2012 metų spalio 1-ą. Sutartis galioja iki 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pabaigos.

Jau pasirašydamas sutartį J. Kazlauskas neslėpė, kad prieš priimdamas sprendimą grįžti į rinktinę ilgai dvejojo.

„Svarsčiau ilgai. Neslėpsiu – Arvydas (Sabonis) mane įkalbėjo. Aš laikiausi nuostatos, kad jei kartą pasitraukei, nėra ko grįžti“, - tuomet sakė J. Kazlauskas.

Kinai vilioja dideliais pinigais

Iki LKF VK posėdžio niekas iš federacijos nesiryžo prognozuoti, kaip pasisuks įvykiai ir koks bus priimtas sprendimas.

Taip pat nėra aišku, kokios pozicijos laikosi J. Kazlauskas ir ar jis pateikė prašymą atleisti jį iš pareigų. DELFI žiniomis, klausimą dėl J. Kazlausko pristatys pats LKF prezidentas A. Sabonis.

„Gali ir nieko neįvykti, o gali būti ir demaršas“, - DELFI teigė šaltinis.

Neoficialiai teigiama, kad trintis su LKF atstovais gali būti ne vienintelė priežastis, dėl ko J. Kazlauskas gali trauktis iš pareigų. Esą už darbą Kinijos rinktinėje strategui siūlomas 30 kartų didesnis atlygis, nei jis gaudavo Lietuvoje.

Po LKF VK posėdžio 14.30 val. Bus surengta spaudos konferencija, kurioje LKF vadovai pristatys priimtus sprendimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)