„Alytuje šeštadienį bus tikrai karšta. Ne tik dėl oro, bet ir dėl krepšinio aistrų. Alytuje užsiregistravo maksimalus dalyvių skaičius, vaikinai ir merginos labai nori išsikovoti teisę žaisti finalo etape Kaune“, – sakė vienas „Sprite“ talentų kovų organizatorių Martynas Račkauskas.

Atsižvelgdami į karštį organizatoriai pasirūpino, kad dalyviams būtų skirta papildoma tona geriamo vandens.

Kaip ir ankstesniuose etapuose Vilniuje, Klaipėdoje ir Palangoje, taip ir Alytuje dalyviai kausis trijose amžiaus grupėse, o kiekvienos amžiaus grupės keturi geriausi krepšininkai ir krepšininkės pateks į finalo etapą Kaune, kuris vyks rugpjūčio 15 dieną.

Absoliutaus nugalėtojo laukia 4950 eurų krepšinio talento metinė stipendija. Kiekvienam amžiaus grupės laimėtojui (net 6 dalyviams) atiteks kelionės į 2015 metų Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2015“) finalo rungtynes Prancūzijoje.

Daugybės dalyvių sulauksiančiame „Sprite“ talentų kovos etape Alytuje bus galima išvysti ir „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ krepšininkus. Ateities krepšinio žvaigždes stebintys specialistai galės pamatyti ir moksleivių krepšinyje jau žinomų žaidėjų kovas. Su bendraamžiais kausis Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinis Gustas Černiauskas, Kauno krepšinio mokyklos „Perkūnas“ atstovas Aristidas Lukas Končius, Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ žaidėja Gailė Kudžmaitytė ir daugelis kitų.

„Sprite“ talentų kovose dalyvauja 1998-2003 metaus gimę vaikinai ir merginos. Dalyviai suskirstyti į tris amžiaus grupes: gimę 2002–2003 metais, 2000–2001 ir 1998–1999.

Taip pat dar galima dalyvauti dėjimų konkurse ir tapti „Sprite Kings of Air 2015“ nugalėtoju, kuris taip pat keliaus į Prancūziją stebėti „EuroBasket 2015“ finalo rungtynių.

Tam reikia savo nufilmuotą dėjimą įkelti į http://spritepromo.eu/ svetainę. Dėl geriausių dėjimų balsuojama internetu. Penki geriausi susikaus konkurso superfinale rugpjūčio 17 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje draugiškų tarptautinių rungtynių LietuvaTurkija ilgosios pertraukos metu.

Savo ruožtu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šeštadienį Alytuje susikaus su Suomijos krepšininkais, kurie šią vasarą per kontrolines rungtynes sugebėjo parklupdyti Europos čempionus prancūzus. Šiose rungtynėse taip pat prognozuojamas anšlagas – bilietų į rungtynes, platinamų per svetainę krepsiniobilietai.lt ir arenos kasose, beveik neliko.