A. Brazio teigimu, tokios sunkios rungtynės su Ukraina yra geriau nei lengva pergalė prieš ketvirtfinalį. Specialisto manymu lietuviams ši dvikova iš esmė nieko nelėmė, o Ukraina yra pakankamai stipri ekipa.

„Buvo sunku žaisti, nes rungtynės iš esmės nieko nelėmė. Vis tiek nežinojome, kurią vietą užimsime grupėje. Nori nenori tai veikia komandą psichologiškai. Varžovai išėjo maksimaliai nusiteikę, nesvarbu, kad latviai pralaimėjo. Ukraina tikrai nėra silpna komanda, visos silpnesnės rinktinės yra pasitempusios, meistriškumas padidėjęs. Todėl ir gavosi savotiškai klampios rungtynės“.

Komentuodamas antro etapo varžybas, kuriose lietuviai iškovojo visas tris galimas pergales, A. Brazys išskyrė pagreitėjusį žaidimą, trenerio darbą ir Mindaugo Kuzminsko atsigavimą. Pastarasis pirmame pirmenybių etape žaidė nedaug ir rinko vos po 0,6 taško. Tuo tarpu antrame etape puolėjas buvo panašesnis į save – po 9,3 taško ir 6 po atkovotus kamuolius per kiek daugiau nei 20 minučių aikštelėje.

„Žaidimas yra pagerėjęs. Mače su Ukraina krito į akis momentai, ypatingai pirmame kėlinyje, kai komanda sugebėjo gražiai žaisti ir bėgti į greitą puolimą, įmesti lengvų taškų. Treneriai puikiai išnaudoja mūsų ilgą suoliuką, nes rungtynių maratonas yra ilgas. Kas džiugino šiame etape – gerai sužaistos rungtynių pabaigos. Parodėme, kad prie lygaus žaidimo sugebame iškovoti pergalę. Tokios rungtynės yra žingsnis į priekį.

Patinka, kad M. Kuzminskas pajunta žaidimo skonį, matosi, kad jo potencialas yra labai didelis ir treneriai pradėjo labiau juo pasitikėti. Jis gali duoti daug naudos“, – neabejoja A. Brazys.

Ilgamečio trenerio netenkina tai, kad prieš ketvirtfinalio kovą lietuviams reikės ilsėtis net tris dienas.

„Esu tokios nuomonės, kad poilsio yra per daug. Diena poilsio yra gerai, dar dvi nieko... Kai trys – jau blogai. Dabar žaidi gerame ritme, tai tas poilsis kiek išbalansuoja komandą. Tikėkimės tai neįvyks. Bus sunku žaisti, nes tai tikrai nėra pliusas“.

Rinktinė, su kuria ketvirtfinalyje susidurs Lietuva, paaiškės tik po paskutinio F grupės varžybų turo. Galimi varžovai – kroatai, ispanai ir italai.

A. Brazys nenorėjo prognozuoti, kuri iš rinktinių būtų parankiausia mums, tačiau pabrėžia, kad šiame čempionate nėra favoritų.

„Visos komandos yra daugmaž vienodos, nėra favoritų. Ispanai irgi nėra tokie, kokie buvo su Pau Gasoliu ir Juanu Carlosu Navarro. Italai – neprognozuojami, gali gerai, gali blogai sužaisti. Tie patys kroatai yra pavojingi“, - kalbėjo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)