Europos fitneso čempionas, tarptautinio „Arnold Strongman classic“ turnyro nugalėtojas, apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento medaliu „Už sporto pergales“, Paulius šiandien vadinamas dar ir tiesiog populiariausiu šalies sporto treneriu, kuris turi didžiulę gerbėjų armiją. Daugybė žinomų žmonių – pavyzdžiui, Naglis Bierancas, Jazzu, Audrius Bružas, Jonas Nainys, Rolandas ir Ieva Mackevičiai, Mantas Stonkus tam tikrais savo gyvenimo etapais diena iš dienos kartu su Pauliumi dailina kūno linijas.

Sveika gyvensena ir motyvacija judėti Pauliui persidavė, kaip sakoma, su mamos pienu. Jo tėvas – futbolininkas, o mama trenerė, kuri iki šiol, jau būdama 69-erių, veda treniruotes, padaro špagatą, virvutę, mina dviratį. „Po 33 metų ir aš noriu jaustis ir atrodyti taip, kaip ji. Mama man – didžiausia įkvėpėja“, – sako vyras.

Paulius Ratkevičius

Tačiau Paulius pataria sportininkų gyvenimu pernelyg nesižavėti ir jų rutinos su puikia sveikata nesieti.

Paulius patikina dabar besijaučiantis daug sveikesniu, nei kai buvo profesionalus sportininkas. Dabar jis ne tik sporto salėje kilnoja svorius, tačiau tiesiog gyvena aktyviai – žaidžia tinklinį, slidinėja, daug vaikšto ir taip siekia ilgaamžiškumo.

Paulius patikina – svarbi ne tik mityba ir fizinis aktyvumas, tačiau ir miegas, poilsis, streso valdymas.

„Šių laikų labai didelė problema, kad žmonės nori būti sėkmingi, turtingi, ir tai daro dažniausiai miego sąskaita, savo poilsio sąskaita. Daug tyrimų yra apie tuos, kurie miega mažiau negu 6 valandas – jie turi polinkį susirgti daugeliu ligų. Ilgas miegas prailgina jaunystę“, – patikina treneris.

Paulius sako, kad jis populiarumo siekė labai kryptingai ir tik dėl to, kad galėtų populiarinti savo deklaruojamas sveikos gyvensenos vertybes. „Nėra visiems tinkamo vieno sveikos gyvensenos recepto, – patikina jis.

Paulius Ratkevičius

Viena Pauliaus klientė Gabija taip pat socialiniuose tinkluose nevengia garsiai pasidžiaugti, kad prižiūrima Pauliaus numetė 100 kilogramų – nuo 180 iki 80.

Ir vis dėl to ne lėkštės turinys ar pratimų skaičius Pauliaus darbe svarbiausias. „Kur kas svarbesni psichologiniai aspektai – palaikyti, motyvuoti norintį keistis žmogų. Dabar visi trokšta būti sėkmingi, skuba, lekia ir artimo palaikymui bei gyvam bendravimui laiko skiria vis mažiau“, – pastebi pašnekovas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją