Bombose buvo tik nedidelis kiekis sprogstamųjų medžiagų ir mažų metalinių granulių, todėl jas atidarius vietoj didesnio sprogimo tik plykstelėjo liepsna, penktadienį pranešė Ispanijos laikraštis „El Pais“ ir valstybinis televizijos transliuotojas RTVE, remdamiesi policijos šaltiniais.

Trečiadienį Ukrainos ambasadai siųstas paketas sprogo pastato sode ir sužeidė ranką apsaugos darbuotojui. Tai buvo viena iš šešių vokuose atsiųstų bombų, apie kurias buvo viešai pranešta, ir vienintelė detonavusi.

Niekas neprisiėmė atsakomybės už šių įtaisų siuntimą, o valdžios institucijos neteikia informacijos apie galimus įtariamuosius.

Taikiniai sukėlė įtarimų, kad išpuolius galėjo paskatinti Ispanijos parama Ukrainai kovoje su Rusijos okupantais.

Be Ukrainos ambasados Ispanijoje, tarp kitų sprogmenų gavėjų buvo Ispanijos gynybos bendrovė, tiekusi savo produkciją Ukrainai, taip pat Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sánchezas, gynybos ministrė Margareta Robles, ES palydovų kompleksas Torechono oro pajėgų bazėje ir JAV ambasada.

Nors M. Robles, trečiadienį lankydamasi Ukrainoje neužsiminė apie siuntinių seriją, ji pakartojo, kad Ispanija ir toliau tvirtai palaiko Ukrainą šiame kare.

„Mes ir toliau teiksime pagalbą kartu su visomis kitomis ES ir NATO šalimis, nes manome, kad Ukrainos reikalas yra teisingas, tai taikos ir laisvės reikalas“, – sakė M. Robles.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją