Jau daugelį metų draugišką augintiniams (angl. pet-friendly) politiką biure taikanti įmonė kviečia darbuotojus atvykti į darbus drauge su mylimu keturkoju, todėl kasdien įmonėje galima sutikti ne vieną augintinį. Kaip rašoma įmonės pranešime, keturkojams čia tenka svarbus vaidmuo – ne tik padėti savo šeimininkams gerai atlikti kasdienius darbus, bet ir palaikyti gerą nuotaiką bei jaukią atmosferą biure.

Anot įmonės darbuotojų, karantino metu augintiniai įprato nuolat būti šalia, tad vykimas į biurą kartu ne tik pakelia nuotaiką gyvūnams, bet ir sukelia geras emocijas kolegoms. Nors pasitaiko įvairių situacijų, kai žavūs keturkojai prašo kolegų dėmesio, nori žaisti ar išdykauja, iš kiekvieno reikalaudami skanėstų, tačiau augintinių šeimininkai puikiai žino, kad gyvūnams atėjus į darbą būtina laikytis ir gero elgesio taisyklių: nekelti triukšmo, netrukdyti aplinkinių, toleruoti kitus gyvūnus bei leisti savo šeimininkams ramiai darbuotis.
Augintiniai IT įmonės biure

IT įmonėje viešėjęs šunų elgsenos specialistas ir treneris Jonas Valančius organizacijos darbuotojus bei augintinių šeimininkus ne tik supažindino su gero elgesio taisyklėmis biure, bet ir patarė kaip geriausia keturkojį pratinti prie naujos aplinkos.

„Norintiems į darbą atsivesti augintinį pirmiausia yra būtina įsitikinti, kad šuo biure jaučiasi komfortabiliai ir ten jam pavyks sukurti saugumo oazę –– ramią poilsio erdvę. Rami erdvė gali būti įprastas pledas, paklotas, guolis ar net narvas, t.y. vieta, kur šuo gauna daug maisto ir ramybės. Atvesti augintinį į biurą reikėtų neskubant ir be prievartos. Labai naudinga šuniui leisti apsiuostant susipažinti su aplinka, kitais žmonėmis ir ramiais draugiškais šunimis. Jautresniems šunims rekomenduotina atokesnė zona, kurioje šuo sugebėtų nusiraminti. O jei keturkojis yra draugiškas, taip pat tai neturėtų reikšti, jog po biurą jis gali vaikščioti be šeimininko žinios. Biuras pirmiausia yra skirtas žmonių darbui, todėl būtų labai naudinga atskirti atskiras erdves kiekvienam augintiniui. Pagrindinis reikalavimas, kad jie turėtų pakankamai poilsio ir kad buvimas biure netaptų nuolatinio streso šaltiniu“, – akcentuoja „Rekso“ šunų mokyklos atstovas.
Augintiniai IT įmonės biure

J. Valančiaus teigimu, taip pat yra labai svarbu įspėti, o dar geriau – pažymėti biure vietas sutartiniu ženklu, žyminčias, kad prie šuniuko negalima lįsti. Tai labai naudinga, pradedant šunį pratinti prie biuro ir bereikalingai neblaškyti jo dėmesio. Biure galima vykdyti specialias raminančias treniruotes (angl. „Office Doga“), kad šunys jaustųsi saugiau ir ramiau šeimininko darbo aplinkoje.

Šunų elgsenos specialistas pažymi, kad nepažįstamiems kolegoms derėtų nepasiduoti savo entuziazmui paliesti nepažįstamą šunį, kadangi ne visiems šunims lietimas ir glostymas patinka, lygiai taip pat, kaip ir nepažįstamiems žmonėms.

Įmonėje įprasta praktika tapęs augintinių atsivedimas į darbo vietą vis labiau populiarėja tarp įmonės darbuotojų ir sulaukia teigiamos darbuotojų reakcijos. Organizacijos politikos naudą augintinių atžvilgiu įvertina ne tik įmonės senbuviai, bet ir maloniai nustemba prie organizacijos naujai prisijungę kolegos.

Daugiau apie tai, kaip IT įmonės darbuotojų augintiniams sekasi pavyzdingai laikyti gero elgesio taisyklių – rasite fotoreportaže.