Liepos pradžioje prie konteinerių rastas į kilimą susuktas 15-metės kūnas. Netrukus sulaikyti 4 įtariamieji, jauniausiai iš jų – vos 14 metų.

Visai ketveriukei iki šiol skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Daug detalių apie vykstantį tyrimą visuomenei kol kas nepateikiama, pavyzdžiui, neaišku, kokia įtariamųjų pozicija dėl kaltės.

„Dalis duomenų apie įtariamųjų būklę nusikaltimo padarymo metu jau yra gauta, tačiau jų skelbti negalime, kol tyrimas nėra baigtas“, – nurodė prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė.

Dabar nuspręsta visiems 4 įtariamiesiems paskirti ambulatorinę teismo psichiatrinę ekspertizę, šią naujieną pirmieji pranešė lrt.lt, o informaciją Delfi patvirtino prokuratūra.

„Jomis bus siekiama išsiaiškinti, ar nėra įtariamųjų atsakomybę naikinančių ar ribojančių sąlygų. Ikiteisminio tyrimo metu svarbu nustatyti, ar įtariamieji nėra nepakaltinami ar ribotai pakaltinami, ar po nusikalstamos veikos padarymo jiems nėra sutrikusi psichika ir dėl to jie negali suvokti savo veiksmų esmės ar jų valdyti“, – Delfi perduotame komentare rašė prokuratūros atstovė.

Delfi primena, kad į kilimą susuktas paauglės kūnas prie konteinerio Šiauliuose buvo aptiktas liepos 4-osios vakarą.

Apie rastą negyvą merginą pranešę jaunuoliai iš pradžių apsimetė eiliniais liudytojais, aiškino aptikę ją, kai ėjo išnešti šiukšlių.

Visgi jų pasakojimas pareigūnams pasirodė įtartinas, o netrukus paaiškėjo, kad būtent jie galėjo įvykdyti nusikaltimą.

Jau kitą dieną teismas leido suimti visus 4 įtariamuosius, tarp kurių ir 14-metė mergina.

Vaikinai, gim. 1999 m. ir 2004 m., suimti maksimaliam - 3 mėnesių terminui. 2001 m. gimęs įtariamajam skirta kiek švelnesnė kardomoji priemonė, jis suimtas 2 mėnesiams.

Dar viena įtariamoji, gimusi 2007 m., taip pat suimta 2 mėnesių terminui. Kaip Delfi pasakojo įtariamuosius ir auką pažįstantys žmonės, būtent ji galėjo būti viena iš pagrindinių nusikaltimų iniciatorių.

Iki sulaukė pilnametystės, jis kelis kartus seksualiai išnaudojo nė keturiolikos neturinčią mergaitę, kurią nusivesdavo į namo rūsį, ar butą. Pirmą kartą teisme atsidūręs jaunuolis tikino, kad mergaitė pati juo susidomėjusi, o jis atsilygindavęs cigaretėmis ar elektroninių cigarečių papildymu.

Nepaisant pasiteisinimų, jis pasiųstas į kalėjimą, pirmą kartą teistam jaunuoliui skirta minimali – trejų metų realaus laisvės atėmimo – bausmė. Pernai rudenį jis išėjo iš kalėjimo.

Šių metų balandžio mėnesį jis sulaikytas prie automobilio vairo, nors neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Policijos pareigūnai patikrino vaikiną. Paaiškėjo, kad tai – ne vienintelė jo nuodėmė. Jaunuolis piniginėje, kurią laikė daiktadėžėje, turėjo narkotinių medžiagų. Jaunam vyrui iškelta antra byla, šįkart – dėl neteisėto nedidelio psichotropinių medžiagų kiekio įgijimo.

Jaunuolis kaltės neneigė, be to, papasakojo, kad yra gulėjęs psichiatrinėje ligoninėje, nes bandė žudytis dėl nelaimingos meilės, tačiau patikino suvokiantis savo atsakomybę ir neprašė advokato. Teisme jis papasakojo, kad marihuaną, kurią pas jį rado pareigūnai, pirkęs prieš kelias dienas automobilių stovėjimo aikštelėje prie vieno Šiauliuose esančio greitojo maisto restorano. Vaikinas nurodė, kad jam pardavė romų tautybės asmuo, kurio esą nepažinojo. Už surastą kiekį tikino sumokėjęs 30 eurų. Pareigūnams pasidomėjus, ar jaunas vyras atpažintų pardavėją, dabar žiaurių nusikaltimu įtariamas jaunuolis atsakė, esą jam visi romai vienodi.

Be to, jis nužudymo metu jau buvo įtariamas dėl kito sunkaus nusikaltimo, apiplėšimo, kuris įvykdytas birželio 15 d.

Kaip nurodomo policijos suvestinėse, tądien Šiauliuose, M. K. Čiurlionio g., bute, blaivų vyrą, gim. 1975 m., žiauriai sumušė pažįstamas vyras, gim. 1999 m., ir iš rankų pagrobė mobilaus ryšio telefoną „Iphone Pro 13“ bei grasindamas privertė į jo sąskaitą pervesti 100 eurų ir pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo ir PIN kodus. Nukentėjusiajam nustatyti daugybiniai lūžiai veide.


Tos pačios dienos vakarą, 22.25 val., įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jo gyvenamojoje vietoje rastas pagrobtasis telefonas. Visgi tada nuspręsta, kad suimti jo nėra pagrindo.

Delfi taip pat yra išsiaiškinę, kad nusikaltimo auka keletą dienų iki nužudymo buvo dingusi. Ji turėjo apsigyventi globos įstaigoje, bet ten nepasirodė.

„Buvo paskelbta jos paieška. Liepos 4 d. apie 14.30 val. su policija susisiekė Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namų socialinė pedagogė, kuri nurodė, kad apie 14.00 val. ieškoma mergaitė atėjo į Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namus, kuriuose nuo liepos 1 d. teismo sprendimu buvo nustatyta jos nauja gyvenamoji vieta. Mergaitė nurodė, jog visas tas dienas, kai išėjo iš laikino globėjo, buvo su draugėmis, gyveno Zokniuose, apleistame name. Su kuo buvo, atsisakė nurodyti“, – sakė policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Tos pačios dienos vakarą mergina buvo nužudyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją