Jaunas vyras jau nuo 2018 metų žinomas policijai dėl labai sunkaus nusikaltimo. Nusikaltėlio „karjerą“ jaunuolis pradėjo būdamas vos 17-kos. Iki sulaukė pilnametystės, jis kelis kartus seksualiai išnaudojo nė keturiolikos neturinčią mergaitę, kurią nusivesdavo į namo rūsį, ar butą. Pirmą kartą teisme atsidūręs jaunuolis tikino, kad mergaitė pati juo susidomėjusi, o jis atsilygindavęs cigaretėmis ar elektroninių cigarečių papildymu.

Pats būdamas vos aštuoniolikos metų buvo nuteistas dėl seksualinio nusikaltimo. Byla itin jautri, mat nukentėjęs asmuo – mažametis. Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki trylikos metų. Tuomet dar pirmą kartą teistam jaunuoliui skirta minimali – trejų metų realaus laisvės atėmimo – bausmė. Į bausmės laiką įskaičiavus ir suėmimo laiką, jaunuolis laisvę išvydo praėjusių metų rugsėjo pabaigoje.

Kurį laiką pareigūnams neįkliuvęs vaikinas į doros kelią visgi nepasuko. Šių metų balandžio mėnesį jis sulaikytas prie automobilio vairo, nors neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Policijos pareigūnai patikrino vaikiną. Paaiškėjo, kad tai – ne vienintelė jo nuodėmė. Jaunuolis piniginėje, kurią laikė daiktadėžėje, turėjo narkotinių medžiagų. Jaunam vyrui iškelta antra byla, šįkart – dėl neteisėto nedidelio psichotropinių medžiagų kiekio įgijimo. Už tokį nusižengimą baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu.

Jaunuolis kaltės neneigė, be to, papasakojo, kad yra gulėjęs psichiatrinėje ligoninėje, nes bandė žudytis dėl nelaimingos meilės, tačiau patikino suvokiantis savo atsakomybę ir neprašė advokato. Teisme jis papasakojo, kad marihuaną, kurią pas jį rado pareigūnai, pirkęs prieš kelias dienas automobilių stovėjimo aikštelėje prie vieno Šiauliuose esančio greitojo maisto restorano. Vaikinas nurodė, kad jam pardavė romų tautybės asmuo, kurio esą nepažinojo. Už surastą kiekį tikino sumokėjęs 30 eurų. Pareigūnams pasidomėjus, ar jaunas vyras atpažintų pardavėją, dabar žiaurių nusikaltimu įtariamas jaunuolis atsakė, esą jam visi romai vienodi. O narkotikų pirkęs savo reikmėms, neketinęs platinti.

„Dalį marihuanos surūkiau kitą dieną nuo įsigijimo. Likusią dalį įsidėjau į savo piniginę“, – taip teisme dėstė vaikinas. Piniginėje, kurią rado pareigūnai, buvo du paketėliai, viename marihuana sumaišyta su tabaku. Nustatyta, kad kitame maišelyje buvo tik tabakas.

Kai buvo sulaikytas jaunuolis, kartu su juo važiavo ir sesuo. Vaikinas tikino, kad sesuo apie jo turimą narkotinę medžiagą nieko nežinojo, – jis nepasakojęs ir prie jos nerūkęs. Sulaikytasis atgailavo dėl savo padaryto nusikaltimo.

Dėl narkotinės medžiagos laikymo jaunuolis pripažintas kaltu. Gegužę byla užbaigta ir jam paskirta bausmė – 9 mėnesiai laisvės apribojimo, tačiau už tokį nusikaltimą anksčiau nebaustas vaikinas gavo sumažintą – 6 mėnesių su įpareigojimu neatlygintinai išdirbti 50 valandų nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis, dirbti, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po šio teismo teisėsaugai gana gerai žinomas jaunuolis, jau tapęs recidyvistu, vėl sulaikytas. Šįkart – dėl įtarimų padaręs labai sunkų nusikaltimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)