Pareigūnų duomenimis, pirmasis grasinimas, kad esą užminuotas Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas pranešta 14.12 val. Netrukus vienas po kito ėmė plaukti pranešimai, kuriuose išsakomi tokie patys grasinimai.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai vieną po kito ėmė tikrinti pastatus. Nors pranešimai panašūs į melagingus, vis tiek imamasi saugumo priemonių.

Prie visų nurodytų pastatų budi ugniagesių pajėgos, policijos pareigūnai ir medikai.

Neatmetama, kad grasinimai pasipylė iš vieno asmens, nes pranešimai skiriasi vos keliomis minutėmis, o pranešimai siųsti elektroniniais laiškais.

Grasintojo objektais tapo pagrindinis Vilniaus prokuratūros pastatas, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Vilniaus apygardos teismas, Lietuvos apeliacinis teismas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Krašto apsaugos ministerija, Vidaus reikalų ministerija, Susisiekimo ministerija, Teisingumo ministerija, Finansų ministerija, Vilniaus apskr. policijos pastatas. Iš dalies pastatų evakuoti žmonės.

Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę maksimaliai baudžiama trejų metų laisvės atėmimo bausme.

Patikrinus visus pastatus, jokių pavojingų sprogstamųjų medžiagų nerasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)