„Šnekant apie tai, kur mes galėtume suremti pečius, aš manau, kad tai yra mokesčių klausimai, kurie bus 2022 metais. Valdančioji dauguma turės teikti visą eilę mokesčių pakėlimų, dėl to, kad reikės balansuoti mūsų biudžetą 2023 metų. Mes manome, kad tai nėra pats teisingiausias kelias. Čia galbūt su Laisvės partija gali atsirasti bendrų matymo taškų, ir mes galėtume tada pakovoti, kad būtų pasirinktas kitas kelias – ne užkrauti ant gyventojų, o intensyvinti ekonomiką“, – sakė R. Karbauskis „Lrytas.TV“ laidoje „24/7“.

Seimo vicepirmininkas, Laisvės partijos vicepirmininkas, frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas laidoje kalbėjo, kad jie nori matyti ir įvertinti visą mokesčių paveikslą, kuris laukia naujam laikotarpiui.

„Mokesčių grupė dirbo ir darė susitikimus aptarti skirtingas temas. To rezultato mes laukiame, ir esame sutarę, kad valdančiojoje koalicijoje turėsime diskusiją prieš judant su pakeitimais. Labai tikiuosi, kad pažadas bus įvykdytas“, – sakė V. Mitalas.

Apskritai politikas pasisakė už tai, kad bendrai mokestinė našta Lietuvoje neturėtų didėtu.

„(Kelias būtų) mokesčių restruktūrizavimas, mažinant ekonomikos augimui žalingų mokesčių dalį, ir galbūt kompensuojant žaliaisiais mokesčiais, bet bendroje sumoje, man atrodo, kad mokestinė našta didėti neturėtų, ir mes tikrai stengsimės tą idėją atstovauti“, – kalbėjo V. Mitalas.

Kai kurios pozicijos kardinaliai skiriasi

Vis dėlto LVŽS ir Laisvės partijos nuomonės dėl tokių klausimų kaip partnerystė arba narkotikų demineralizavimas nesutampa kardinaliai.

Pasak V. Mitalo, šie klausimai yra svarbūs, „nes jie žymi principinį Lietuvos pasirinkimą, ar mes esame Rytų, autokratiškos kultūros valstybė, ar esame vakarietiška demokratija“.

„Nedeginsime tų projektų nesusiskaičiavę balsų“, – sakė Laisvės partijos frakcijos seniūnas.

Tuo metu LVŽS pirmininkas sakė, kad šių projektų nepalaiko visuomenė.

„Pagal apklausas, apie 70 proc. Lietuvos gyventojų nepasisako už vienos lyties asmenų šeimas. Dėl narkotikų dekriminalizavimo visuomenės nuomonė taip pat yra labai aiški – ji yra prieš . (…)

Mes nežinome, kiek konservatorių, dar yra konservatoriai, ir balsuoja kaip mes. Bet principe kol kas tiems įstatymams atmesti užtenka balsų. Tikimės, kad ta padėtis išliks toliau“, – sakė R. Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)