Tiesa, kai kurie, pavyzdžiui, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, jau daugiau nei mėnesį sugeba išlaikyti sumodeliuotą šukuoseną, lyg plaukai jam visai neaugtų. Plaukų stilistams tuo sunku patikėti.

„O gal Vyriausybės rūmuose yra kokia kirpėja. Kaip yra bufetas, tai gal ir kirpykla“, – LNK žurnalistams siūlė Darbo partijos frakcijos narys, parlamentaras Vytautas Gapšys, paklaustas apie nepriekaištingai atrodančią ministro A. Dulkio šukuoseną.

Žmogaus plaukai per mėnesį paauga 1–1,5 centimetro. O sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio šukuosena per kiek daugiau nei mėnesį atrodo nepasikeitė.

Kirpyklos uždarytos nuo gruodžio 16 dienos.

„Tikrai nesupratau, kuri nuotrauka daryta prieš, o kuri po. Man atrodo, kad tai visiškai identiškos šukuosenos“, – LNK žinioms sakė „Sfinkso“ plaukų stilistė Reveka Devolskytė.

Darbietis, Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis rodo, kad jo plaukai paaugo daugiau nei ministro.

„Va kiek plaukų už ausų, lenda, tai čia dar pasišukavęs“, – sakė politikas.

A. Mazuroniui rytais plaukus sutramdyti nėra lengva.

„Pas mane dar du sūkuriai plaukuose yra, tai atsikėlus toks kuokštas būna, kaip vištos“, – juokavo A. Mazuronis.

Jis LNK žinioms sakė matantis, kad kai kurie politikai vaikšto tvarkingi, lyg ką tik iš kirpyklos. O tai būtų karantino pažeidimas, užtraukiantis baudą.

„Įtariu, bet nesakysiu. Man dar ketverius metus su kolegomis reikės dirbti, aš tikrai nesu skundikas, nesakysiu“, – sakė jis.

Ar turi įtarimų dėl ministro A. Dulkio plaukų, A. Mazuronis nesako.

„Jeigu žmogus atrodo lygiai taip, tai gal namie kažkas nukerpa“, – svarstė jis.

Dėl ministro A. Dulkio plaukų augimo tempo LNK žinios kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją.

Ši teigia, kad ministras kirposi dar prieš gruodžio 11 dieną.

„Paskutinį kartą ministras pas kirpėją lankėsi dar prieš priesaiką. Jeigu labai reikėtų, kreiptųsi į vieną iš savo trijų dukrų. Ministras pastaruosius 15 metų lankosi pas tą pačią kirpėją ir jeigu ji sužinotų, kad jis apsikirpo kur nors kitur – jam karantiną dar pratęstų, tai yra plaukų nekirptų dar ilgiau“, – LNK atsakė ministerija.

„Aišku, jeigu jie nesąžiningi ir lankosi kokioje nors nelegalioje kirpykloje, tai tada būtų skandalas. Bet aš tikrai nemanau, kad ministras Dulkys turėtų laiko tokiems dalykams“, – LNK žinioms sakė Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis.

Jeigu plaukus reikės dar paauginti, V. Juozapaitis problemos nemato.

O plaukų stilistė sako, kad per televiziją matanti ne vieną gražiai apkirptą politiką.

„Realiai aš nemanau, kad visų jų žmonos yra kirpėjos. Ir žmogus neturintis žinių ar patirties taip profesionaliai ir gražiai sumodeliuoti ir apkirpti šukuosenos negalėtų“, – sakė „Sfinkso“ plaukų stilistė R. Devolskytė.

Kadangi vis dar nėra aišku, kada kirpyklos vėl bus atidarytos, Seimo vicepirmininkas A. Mazuronis svarsto problemą išspręsti nusiskusdamas plikai. Su sūnumi taip pasielgę buvo ir per pirmą karantiną.

„Tiesa, atrodėme pobaisiai. Bet turiu pasakyti, kad dabar atrodome ne ką geriau“, – sakė jis.

Plaukai akivaizdžiai ilgėja ir premjerei Ingridai Šimonytei. Ji tam atrodė nusiteikusi iš karto po kirpyklų uždarymo.

„Aš tikrai galėsiu susipinti kasas po karantino, nes mano plaukai jau bus tokio ilgo, kad kitaip negaliu susitvarkyti“, – gruodžio viduryje Seimo posėdžių salėje sakė ministrė pirmininkė.