Tai sekmadienį pranešė Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque.

„Noriu informuoti, kad šiandien (spalio 25 d.) buvo surengta operacija „Odín“, per kurią buvo likviduotas teroristas Andrésas Felipė Vanegas Londoñas, taip pat žinomas slapyvardžiu Urielis“, - pareiškė valstybės vadovas.

Pasak prezidento, nukautas sukilėlis buvo vienas iš sostinėje 2019 metų pradžioje įvykdyto teroro akto organizatorių. „Tai labai svarbus smūgis, kadangi buvo sunaikinta viena svarbiausių teroristinės organizacijos figūrų“, - pabrėžė jis.

Kolumbijos vyriausybė apkaltino ELN narius dėl 2019 metų sausio 17 d. Bogotoje įvykdyto teroro akto, kai užminuotas automobilis rėžėsi į Nacionalinės policijos akademijos pastato sieną. Tada 21 žmogus žuvo, o dar 68 buvo sužeisti. Po šio išpuolio Kolumbijos prezidentas I. Duque įsakė suimti 10 ELN atstovų, kurie 2018 metais Kuboje vedė derybas su Kolumbijos valdžia.

„Nacionalinio išsivadavimo armija“, turinti apie 1,5 tūkstančio narių, liko vienintelė sukilėlių grupuotė Kolumbijoje po to, kai 2016 metų lapkritį vyriausybė sudarė taikos sutartį su organizacija „Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos“ (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, FARC).