Galime išvysti nemažai netikėtumų

Liberaų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen laidoje Delfi diena sako, kad po antrojo turo galime tikėtis išvysti nemažai netikėtumų.

„Jau po pirmo turo matosi, kad liberalų balsas šiame Seime bus taip girdimas, kaip niekad iki šiol. Tuo aš labai džiaugiuosi, žinoma, laukia antras turas, kaip paprastai būna Lietuvos politikoje, antrasis turas perbraižo politinį žemėlapį, galima tikėtis įvairių netiktumų.

Po pirmojo turo atrodo, kad bus taip vadinamoji moterų koalicija arba kitoje pusėje paliekant centro kairės koaliciją, bet sekmadienį vakare matysime rezultatus ir koks jėgų išsidėstymas bus“, – sako politikė.

Politikė: tai gera žinia rinkėjams ir liberalams politikams

Anot jos, jau dabar numatyti konkretūs darbai švietime, ekonomikoje ir aplinkosaugoje.

„Esu įsitikinusi, kad mūsų tikslas visų pirma yra įgyvendinti įsipareigojimus, kuriuos aiškiai esame išsakę mūsų programoje – mums svarbus švietimas, ekonomika, aplinkosauga. Turime numatę konkrečius darbus šiose srityse. Nuošalyje negalima palikti ir sveikatos apsaugos, ir tai bus svarbu, nes pasaulis bando susidoroti su koronaviruso krize“, – tikino pašnekovė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

Paklausus, ar nėra baisus toks scenarijus, kad jeigu tektų būti kartu su konservatoriais, tektų pamiršti kai kuriuos principus ir vertybes, V. Čmilytė Niesen tikino, jog politika yra kompromisų menas.

Politika yra kompromisų menas, natūralu, kad kiekvienas, dalyvaujantis valdančiojoje koalicijoje, dėl kažko turi sutarti su partneriais, bet, kaip aš jau ir minėjau, šiame Seime iki 2024 metų, tikėtina, kad bus kaip niekad daug liberalių pažiūrų politikų.

Tai gera žinia tiek liberalų rinkėjams, kurie tikisi laisvės ir atsakomybės Seime, nes teks daryti mažiau kompromisų, tai gera žinia ir liberalams Seime, nes galėsime nuveikti daug darbų“, – laidoje tvirtino politikė.

Tikina, kad su konservatoriais būtų sunkiau

Paklausus, su kokiomis partijomis vis tik turi daugiausia bendrų taškų, politikė įvardijo socialdemokratus ir Laisvės partiją.

„Priklauso nuo to, kokią sritį mes paimsime. Jeigu kalbame apie žmogaus teises, nemažai taškų matau su socialdemokratais, žmogaus teisių srityje mes visada randame bendrą kalbą. Žinoma ir su Laisvės partija, nors žmogaus teisių sritį matome galbūt šiek tiek plačiau nei jie, bet, manau, dėl daugelio iniciatyvų sutartume, o su konservatoriais būtų šiek tiek sudėtingiau“, – laidoje tvirtino politikė.

Pašnekovė taip pat tikino, kad Laivės partijos sėkmė pirmame rinkimų ture buvo netikėtas siurprizas.

„Iš tiesų, Laivės partija pateikė tokį malonų siurprizą, ta prasme, kad tai yra nauja ryški jėga, kuri tapo vienais iš pirmojo rinkimų turo siurprizų ir aš, kaip nekart minėjau, tai yra liberalių pažiūrų rinkėjų pergalė.“