Kiekvieno poreikiams ir skoniui

Istorikų skaičiavimu, Vakarų Europoje tortas, kaip svarbus gimtadienio atributas, yra naudojamas nuo 19 a. vidurio. Vis dėlto, tokios tradicijos pamatai gali siekti dar antikinės Romos laikus.

T. Lauvray teigimu, tortai savo populiarumo nepraranda ir šiomis dienomis. Anot jo, galimos to priežastys – didžiulė skonių pasiūla ir tradicija tapęs įprotis svarbias šventes vainikuoti torto pjaustymu. Konditeris pažymi, kad svarbus kriterijus, pristatant „Iki“ konditerijos naujienas, yra platus asortimentas.

„Iš viso „Iki“ parduotuvėse pirkėjai gali rinktis iš 100 įvairių „Pagaminta IKI“ konditerijos gaminių. Tradicijos gerbėjai rasti jiems gerai pažįstamus, klasika tapusius tortus, pavyzdžiui, Napoleono. Norite praplėsti savo mėgstamiausių konditerijos gaminių sąrašą? Tuomet bandymo verti citrininis paukščių pieno ar pieninio šokolado ir latte macciatto skonio tortai. Be to, asortimentas nuolat atnaujinamas tam, kad atitiktų kiekvieno pirkėjo lūkesčius“, – sako prancūzų konditeris.

Išskirtinis dėmesys – kokybei

Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) raginant mažinti kasdien suvartojamo cukraus kiekį, T. Lauvray tikina – „Pagaminta IKI“ konditerijai naudojamos tik aukščiausios kokybės ir natūralios žaliavos.

„Kremų gamyboje mes naudojame tik šviežią grietinę ir grietinėlę. Biskvitą kepame tradiciškai kaip namie – iš miltų, cukraus ir kiaušinių. Negudraujame ir nenaudojame gamybos procesą palengvinančių biskvito mišinių. Taip pat vengiame dirbtinių saldiklių gaminiuose, naudojame tik natūralias žaliavas, kurių dauguma neturi pridėtinių cukrų. Turime gaminių, kur pridėtinių cukrų iš viso nėra, saldu tik tiek, kiek gamta sudėjo į natūralias žaliavas, pavyzdžiui, į bananų ir aviečių tyres“, – sako iš Prancūzijos kilęs konditeris.

Pasak jo, švari gaminio sudėtis yra kitas svarbus kriterijus, kuriuo vadovaujantis siūlomas konditerijos asortimentas „Iki“ parduotuvėse.

Thierry Lauvray

Klasikiniai konditerijos gaminiai – pirkėjų numylėtiniai

Nors maisto vartojimo tendencijos nuolat stebimos ir ieškoma, kuo nustebinti pirkėjus, anot T. Lauvray, didelis dėmesys skiriamas ir tradiciniams konditerijos gaminiams.

„Lietuviai yra ištikimi tokiai konditerijos klasikai kaip Kuršėnų vyniotinis, medaus pyragas, Napoleono ir maskarponės kremo tortai. Kita vertus, pamėgta ir prancūziška konditerija: tartaletės su vaisiais, eklerai su vanilės skonio grietinėlės kremu“, – vardija jis.

Pasak jo, faktą, kad pirkėjai nesibaimina išbandyti ir naujovių, rodo susidomėjimas gaminiais iš avinžirnių miltų ar kokoso sviesto.

Anot T. Lauvray, ruduo – tinkamas metas išbandyti kažką naujo. Argi šilta arbata su torto gabalėliu nepraskaidrintų darganoto vakaro?

„Suteikite šansą „Iki“ rudens naujienoms – pyragui „Magdelė“, citrininiam paukščių pieno tortui ar jogurtiniam pyragui su obuolių ir cinamono žele. Ištikimi tartalečių gerbėjai taip pat turėtų suklusti – „Pagaminta IKI“ konditerių pristatyta tartalečių su obuoliais, uogomis ar abrikosais linija nustebins išrankiausią pirkėją“, – siūlo jis.

Galiausiai, turbūt daugeliui yra tekę girdėti keistojo žmogeliuko Karlsono frazę apie tai, kad septyni tortai ir viena žvakutė yra geriau, nei vienas tortas su septyniomis žvakutėmis. Bet gal paragavęs vieną išskirtinai skanų tortą apsigalvotų ir šis garsios knygos personažas?

Prekybos tinklas „Iki“, minėdamas savo 28-ąjį gimtadienį, visą spalio mėnesį pirkėjams siūlo įsigyti aukščiausios kokybės tortų su nuolaida. Saldinkite savo kasdienybę!

Užsakymo nr.: PT_85395717