"Kadaise Romos Bažnyčia padėjo pavergti Latviją. Tikiuosi, kad dabar Katalikų Bažnyčia visomis išgalėmis parems visišką Latvijos išvadavimą iš okupacijos, kolonizacijos ir bolševizacijos", - sakoma A.Gardos pasirašytame laiške.

Jame taip pat pasakojama apie pernai surengtą konkursą "Latvija be homoseksualizmo" ir neseniai išleistą knygą "Homoseksualizmas - žmonijos nešlovė ir nelaimė", kurioje surinkti konkurse dalyvavę darbai.

Leidėjas pažymi, kad vienas pirmųjų savo darbą atsiuntė Latvijos Katalikų Bažnyčios arkivyskupas kardinolas Janis Pujatas.

Jau anksčiau skandalingais konkursais pagarsėjusi leidykla šįkart pasirinko kovą su homoseksualizmu ir kūrybiniams darbams pasiūlė tokias temas: "Homoseksualizmas - normalus reiškinys ar satanizmas"; "Homoseksualizmą - žmonijos gėdą ir nešlovę - reikia uždrausti įstatymu"; "Ar verta Latvijai stoti į Europos Sąjungą (ES), kuri remia šventvagystę, leisdama vienos lyties asmenų "santuokas"; "Homoseksualizmas - bet kurios civilizacijos išsigimimo požymis ir žūties pranašas".

Konkursu "Latvija be homoseksualizmo" pasipiktino ne tik gėjų teises ginančios organizacijos, - juo susidomėjo ir Valstybinis žmogaus teisių biuras bei kai kurie Seimo deputatai.