„Tai – nepaprasta padėtis, kai mums reikia veikti greitai“, – per spaudos konferenciją sakė premjerė Erna Solberg.

„Taigi, vyriausybė šią popietę pateiks parlamentui teisės akto projektą, suteiksiantį vyriausybei mandatą skubiai įvesti taisykles, įskaitant taisykles, nukrypstančias nuo galiojančių įstatymų, išskyrus konstituciją ir žmogaus teises“, – pridūrė ji.

Projektas, kuriam po praeitą sekmadienį vykusių konsultacijų jau pritarė šalies opozicija, turėtų būti oficialiai pateiktas parlamentui penktadienį.

Galimybei išplėsti vyriausybės įgaliojimus numatyti tam tikri saugikliai. Nukrypimai nuo galiojančių įstatymų turi trukti ne ilgiau kaip šešis mėnesius ir galėtų būti atmesti trečdaliu parlamento narių balsų.

„Pažadame protingai naudotis šiuo įstatymu“, – pabrėžė E. Solberg.

Dėl koronaviruso protrūkio vyriausybė paskelbė „radikaliausias priemones“, kokios šalyje buvo kada nors taikytos taikos metu. Norvegija jau atšaukė visus kultūros ir sporto renginius, paragino gyventojus susilaikyti nuo bet kokių kelionių į užsienį, o medicinos darbuotojams išvykti apskritai buvo uždrausta.

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti 1 423 nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Iki šiol šalyje mirė šeši šia liga užsikrėtę žmonės.