Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys R. V. Raskevičius save ironiškai vadino profesionaliu gėjumi, kuris vėl ieško moterų politikoje.

„Menu mįslę – lygiai prieš metus Vyriausybėje nebuvo nei vienos, o dabar viena. Ironiška, bet profesionalus gėjus šiandien ir vėl ieško moterų politikoje. Neatsitiktinai prieš porą dieną peržvelgiau Seimo Žmogaus teisių komiteto sudėtį. Ir ką jūs galvojate? Nei vienos moters“, – Laisvės tarybos posėdyje sakė T. V. Raskevičius.

Jis teigė, kad Seimo Žmogaus teisių komitete nėra politikų, kurie į tai žvelgia itin rimtai.

„Yra ten įvairių – ir Mindaugas Puidokas ir Kęstutis Smirnovas, labai spalvinga sudėtis. Bet ten nėra nei vieno politiko, kuriam žmogaus teisės būtų ne keiksmažodis, o pamatinis demokratinis visuomenės principas. Ir mūsų Seimo vyrai žmogaus teises saugiai pasodino ant atsarginių suolelio“, – tikino Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos narys.

Partijos kolegas jis ragino nesuprasti klaidingai – vyrai jam patinka, kartais net per daug. Bet problema yra ne ten.

„Bet problema yra ne tai, kad komitete yra vien vyrai, bet kokie jie yra. Žinote, kai 2016 metais į Lietuvą atėjo Naisių žiema, supratau, kad žmogaus teisės nėra prioritetas. Bet pasirodė, kad žmogaus teisės apskritai nebuvo politinis darbotvarkės dalimi“, – apgailestavo jis.

„Taigi, šiandien mes klausiame, kokių idėjų reikia Lietuvai? Tai aš atsakau, kad tokių idėjų, kuriomis laisvi, o ne „žali“ žmonės. Ir kai aš asmeniškai galvoju, tai noriu pasiūlyti tas žmogaus teisių ir laisvės idėjas – bet Žmogaus teisių komitete tvyro olimpinė ramybė. Ir tos idėjos yra nuo neperkeliamo vaiko priežiūros laikotarpio vyrams, iki tos pačios lyties santuokų“, – ironizavo jis.

Jis prognozavo, kad Laisvės partija bus ryškiausias žmogaus teisių nešėjas artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Tomas Vytautas Raskevičius

„Nėra geresnės sociologinės apklausos nei rinkimai. Ir mes, toje apklausoje, kuri vyks šių metų rudenį, bus pats ryškiausias žmogaus teisių ir laisvės pasirinkimas“, – Laisvės partijos Tarybos posėdyje sakė T. V. Raskevičius.

Delfi primena, kad tai yra bus pirmieji Seimo rinkimai Laisvės partijai. Partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė Tarybos posėdžio metu ragino suprasti, kad Lietuva šiuo metu stovi kryžkelėje – augti ir kilti, ar ir toliau tęsti tai, kas valdžioje darosi dabar.