Festivalio sumanytojas, aktorius Balys Ivanauskas, pranešime spaudai pasakoja: „Norisi tokio festivalio, kad būtų galima gerai pasilinksminti ir kad poezija nebebūtų vien siauro žmonių rato reikalas. Norisi, kad klausytojai plūste plūstų. Kad ateitų ir poezijos niekada neskaitę.

Vieno mūsų poezijos vakaro metu, kuris vyko profesinėje mokykloje, poezijos klausėsi jaunas statybininkas. Jam labai patiko ir po kelerių metų man bežingsniuojant gatve, jis atpažinęs sustojo ir pasisiūlė pavežti. Vyras vis klausinėjo, koks ten poetas, kurio kūrybą prieš dvejus metus skaitėme, nes ieškojęs Granausko, bet kad jis poezijos, pasirodo, nerašęs. Pasakiau, kad skaitėm G. Grajauską, tai net ir pavadinimus knygų paprašė užrašyti.

„Teatras P“

O kitas atsitikimas buvo Klaipėdos rusakalbėje mokykloje, kai po pasirodymo priėjo paauglys ir pasakė, kad nelabai suprato, kas čia įvyko, nes yra rusas, bet kažkas tarp stand-up'o ir dar kažko ir, kad tai yra jėga“, – istorijomis dalinasi festivalio organizatorius.

Balys tikina, kad poezija yra visur, tik reikia ją pastebėti ir ja mėgautis.

O pats festivalis išsiskirs savo sceniškumu, ekspresija ir vizualinėmis bei garsinėmis improvizacijomis.

Marius Povilas Elijas Martynenko

Festivalyje dalyvaus žinomi Lietuvos kūrėjai: Marius Povilas Elijas Martynenko, Domantas Razauskas, Vytautas Stankus, Aldona Vilutytė, Darius Zaliesas, Darius Žvirblis, Justina Smieliauskaitė, Artūras Dubaka, Vėjopatis, Balys Ivanauskas ir kiti.

Festivalį organizuoja „Teatras P“, partneriai – teatras „Atviras ratas“.

Festivalį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)