Tokį pareiškimą premjero atstovai išplatino vos dvi dienos po to, kai P. Sanchezas parlamente laimėjo balsavimą dėl įgaliojimų formuoti vyriausybę suteikimo, užbaigiant beveik metus trukusią politinę aklavietę.

P. Iglesias bus vienas iš keturių vicepremjerų, o kiti trys iš bus moterys. P. Sanchezas anksčiau patvirtino, kad tarp jų bus dabartinė jo pavaduotoja Carmen Calvo, taip pat dabartinė ekonomikos ministrė Nadia Calvino.

„Podemos“ įstatymų leidėja Irene Montero, buvusi partijos atstovė spaudai, eis lygybės ministro pareigas. Ji taip pat yra P. Iglesias gyvenimo draugė.

Dar du ministrų portfeliai atiteko kairiosios koalicijos „Unidas Podemos“ nariams: teisininkė Yolanda Diaz eis darbo ministro pareigas, o komunistas parlamentaras Alberto Garzonas vadovaus Vartotojų reikalų ministerijai. Be to, glaudžius ryšius su „Podemos“ palaikantis sociologas Manuelis Castellsas dirbs universitetų reikalų ministru.

Visa kabineto sudėtis bus paskelbta „artimiausiomis dienomis“, nurodoma pareiškime.

P. Sanchezas stojo prie mažumos koalicinės vyriausybės vairo, šią savaitę nedidele (vos dviejų) balsų persvara laimėjęs balsavimą dėl įgaliojimų suteikimo.

Tačiau naujoji vyriausybė turės parlamente tik 155 iš 350 vietų, tad jai bus sunku priiminėti įstatymus. Vos pradėjusi darbą ji turės imtis nelengvo iššūkio – prastumti gerokai vėluojantį valstybės biudžetą.

Naujoji Ispanijos valdžia yra pirmoji koalicinė vyriausybė nuo praeito amžiaus 4-ojo dešimtmečio.