Sraigtasparnis „UH-60M Black Hawk“, skraidinęs 13 žmonių, įskaitant generalinio štabo viršininką Shen Yi-mingą, dėl nežinomų priežasčių nusileido avariniu būdu kalnuose netoli Taibėjaus, sakoma ministerijos pranešime.

Shen Yi-mingo likimas kol kas neaiškus: valstybinė Centrinė naujienų agentūra, remdamasi šaltiniais gelbėjimo tarnybose, pranešė, kad 62 metų generolas yra tarp mažiausiai 11 išgelbėtų žmonių, bet Gynybos ministerija to kol kas nepatvirtino.

Ši grupė vyko aplankyti karių šiaurės rytinėje Ilano apygardoje prieš prasidedant Naujiesiems metams pagal mėnulio kalendorių.

Oro pajėgų vadas Hsiung Hou-chi sakė, kad orlaivis iš radarų ekranų dingo praėjus mažiau kaip 15 minučių po pakilimo ir kad Gynybos ministerija paskyrė komisiją šiam incidentui ištirti.

„Paieškų ir gelbėjimo operacija tęsiama... Tiriame, ar [avarijos priežastis] buvo nulemta aplinkos, ar mechaninė... Orlaivio būklė nėra ideali“, – žurnalistams sakė jis.

„Tikimės, kad visi yra saugūs. Rezultatus turėtume sužinoti šią popietę“, – pridūrė Hsiung Hou-chi. Kariškis nurodė, kad ministerija pasiuntė į įvykio vietą karių ir gelbėjimo sraigtasparnių.

Vienas karinių oro pajėgų pareigūnas sakė, kad kai kurie buvusieji orlaivyje „įstrigo po sraigtasparnio nuolaužomis“, bet daugiau informacijos nepateikė.

Naujojo Taibėjaus miesto, kurio teritorijoje sudužo orlaivis, meras Hou You-yi sakė, kad 11 žmonių buvo išgelbėti, bet du dar nerasti.

Vienas Naujojo Taibėjaus ugniagesių departamento pareigūnas vietos televizijoms nurodė, kad Shen Yi-mingas buvo rastas gyvas.

„Pastarąsias kelias dienas kalnuose lijo; kalnų keliai dumblini ir labai statūs. Lenktyniaujame su laiku“, – sakė gelbėjimo operacijai vadovaujantis Chen Chung-chi.

Prezidentės Tsai Ing-wen biuras nurodė, kad valstybės vadovė atšaukė ketvirtadienį suplanuotus susitikimus, kad galėtų stebėti padėtį.

Kariuomenės vadas Shen Yi-mingas yra atsakingas už salos gynybą nuo Kinijos, grasinančios panaudoti karinę jėgą ir susigrąžinti Taivaną, kurį laiko savo teritoriją.