Visuomenę ypač papiktino pranešimai apie tai, jog Kijevas separatistams turėtų perduoti, be kita ko, kelis riaušių policininkus, kurie įtariami protestuotojų žudymu per provakarietišką 2014 metų sukilimą.

„Majorsko kontrolės punkte prasidėjo suimtųjų paleidimo procesas“, – skelbia įrašas oficialioje Ukrainos prezidento paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Kiek žmonių bus apsikeista, tebėra nežinoma.

Niekieno nepripažintos „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) atstovė Darja Morozova anksčiau pareiškė, jog separatistai Kijevui perduos 55 žmones, o jiems bus perduoti 87 kaliniai.

Naujienų agentūros AFP korespondentas mainų vietoje pranešė, jog apsikeitimui kaliniais buvo pradėta rengtis ankstų sekmadienio rytą ir prie Odradivkos kaimo, esančio už maždaug 10 kilometrų nuo DLR teritorijos, suvažiavo nemažai transporto priemonių.

Punktą, kur vyksta mainai, saugo kulkosvaidžiais ginkluoti uniformuoti vyrai.

Per gruodžio 9-ąją Paryžiuje įvykusį Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos lyderių susitikimą buvo susitarta iki 2020 metų kovo Rytų Ukrainoje paskelbti visiškas paliaubas ir tęsti pajėgų atitraukimą nuo konflikto šalių sąlyčio linijos.

Paryžiuje pirmą kartą akis į akį susitikę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis susitarė dėl konflikto Rytų Ukrainoje deeskalavimo priemonių.

Gruodžio 9-ąją įvykusios keturšalės derybos buvo pirmas toks viršūnių susitikimas per pastaruosius trejus metus.

Nuo separatistinio konflikto Rytų Ukrainoje pradžios 2014 metais žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių ir daugiau kaip milijonas buvo priversti palikti savo namus. Šis konfliktas smarkiai pagilino Rusijos priešpriešą su Vakarų valstybėmis, už pagalbą separatistams ir Maskvos įvykdytą Krymo aneksiją paskelbusioms sankcijų.