„D. Raudonienė tikrai nėra paskirta antrai kadencijai, kaip džiaugėsi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, sakydamas padėkos kalbas ir dovanodamas gėles. (...) Tikrai turime blogą situaciją, kad kuri laiką Seimas lieka be žmogaus, kuris galės teisiškai pasirašinėti dokumentus. Jeigu prisimintume buvusio Aukščiausiojo Teismo teisėjo Vytauto Greičiaus istoriją, statusas yra lygiai toks pats“, - penktadienį žurnalistams sakė A. Širinskienė.

Pasak jos, sprendimas yra Seimo rankose. „Artėja sausio mėnuo, kai Seimas dar kartą rinksis. Jeigu iki to laiko Seimo pirmininkas pakeis tą ydingą praktiką ir pradės diskutuoti su frakcijomis, įneš aiškumo, kokie asmenys bus siūlomi, tada, manau, kad Seimas turėdamas aiškumą apsispręs“, - sakė A. Širinskienė.

Pasak jos, „valstiečių“ frakcija naujų kandidatų neturi. Seimo valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija buvo nutarusi į Seimo kanclerio pareigas siūlyti dvi kandidatūras – parlamentarę LVŽS frakcijos narę Vidą Ačienę ir Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės patarėją Ingridą Tamulevičiūtę, primena ELTA.

Seimui neatleidus kadenciją baigiančios D. Raudonienės iš Seimo kanclerės pareigų, Seimo pirmininkas V. Pranckietis sako, kad ji tęs darbą ir kol kas nekalba apie naujas kandidatūras. Parlamento vadovas neatmetė, kad ateityje vėl gali būti teikiama D. Raudonienės kandidatūra kitai kadencijai.

Seimo kanclerį įstatymų nustatyta tvarka 5 metams skiria ir iš pareigų Seimo pirmininko siūlymu atleidžia Seimas.