Kalboje apie Lotynų Amerikos politiką M. Pompeo taip pat pakartojo JAV prezidento Donaldo Trumpo pažadą visame pusrutulyje kovoti su socializmu, tačiau jo politiką esą yra „maišyta su susilaikymu“.
„Yra žmonių, kurie ragina keisti režimą smurtiniu keliu, mes sakėme, kad visos galimybės padėti Venesuelos žmonėms atkurti savo demokratiją ir gerovę yra įmanomos“, – Luisvilio universitete kalbėjo M. Pompeo.

„Iš tikrųjų, tai vis dar yra tiesa, bet mes pasimokėme iš istorijos, kad karinės galios panaudojimo rizikos yra didelės“, – sakė JAV valstybės sekretorius.

Pabrėždamas JAV sankcijų, leidžiančių gerokai sumažinti Venesuelos naftos eksportą, reikšmę, M. Pompeo tikino, kad JAV pastangos buvo „realistiškos ir atitiko Amerikos galią“.

Nuo sausio D. Trumpas reikalavo N. Maduro atsistatydinimo. N. Maduro yra kairiųjų pažiūrų prezidentas, kuris vadovauja ekonominės krizės krečiamai šaliai, iš kurios pabėgo jau milijonai žmonių.

Vis dėlto N. Maduro neapleidžia pareigų, jį remia Rusija ir Kinija, o opozicijos bandymai į prezidento kėdę įsodinti jauną Nacionalinės Asamblėjos pirmininką Juaną Guaido kol kas nepavyko.

Nepaisant to, M. Pompeo sakė tikįs, kad N. Maduro režimas žlugs, o paties lyderio esą laukia panašus likimas į Rumunijos komunistų diktatoriaus Nicolae'o Ceausescu.

„1989 m. liepą N. Ceausescu sakė, kad kapitalizmas į Rumuniją ateis tada, kai obuoliai pradės augti ant tuopų. Jau gruodį jis kabėjo ant virvių, – pareiškė M. Pompeo. – N. Maduro taip pat ateis galas. Mes tik nežinome, kurią dieną.“

D. Trumpas ne kartą pabrėžė, kad „ant stalo yra visos galimybės“. Šiuos žodžius N. Maduro vertina kaip įrodymą, kad JAV planuoja valstybės perversmą. Visgi JAV prezidentas pastaraisiais mėnesiais apie Venesuelą kalba vis mažiau.

Skirtingai nei daugeliu kitų užsienio politikos klausimų, D. Trumpo administracija Venesuelos klausimu sulaukė paramos, daugumai Vakarų ir Lotynų Amerikos šalių taip pat pripažinus J. Guaido laikinuoju Venesuelos prezidentu.