Pietiniame Basros uostamiestyje ir tokiuose miestuose kaip Nasirija, Amara ir Kutas kelius užblokavę demonstrantai trukdė darbuotojams pasiekti darbo vietas. Mokyklos, universitetai ir kitos institucijos taip pat buvo uždarytos visai dienai.

Sadro Miestu vadinamame tankiai gyvenamame Bagdado rajone protestuotojai susėdo gatvių viduryje, siekdami neleisti darbuotojams pasiekti savo darbovietes. Demonstrantai taip pat užblokavo dalį kelių motociklais ir autorikšomis, sutrikdę eismą.

„Nebus atidarytas nė vienas biuras, kol nebus nušalintas paskutinis korumpuotas asmuo, – sakė vienas protestuotojas, saugumo sumetimais atsisakęs prisistatyti. – Tik tuomet iš čia pasitrauksime.“

Nuo protestų sostinėje ir daugiausia šiitų gyvenamose pietinėse provincijose pradžios spalio 1 dieną žuvo mažiausiai 320 žmonių, o tūkstančiai buvo sužeisti. Dešimtys tūkstančių demonstrantų išeina į gatves protestuoti prieš, jų teigimu, plačiai paplitusią korupciją, darbo galimybių trūkumą ir prastą viešųjų paslaugų kokybę naftos turtingoje šalyje.

Kelių blokavimas iš dalies yra atsakas į įtakingo šiitų dvasininko Muqtada al Sadro (Muktados Sadro) raginimą savanoriškai prisijungti prie streiko siekiant išlaikyti spaudimą politikams.

Protestuotojai sekmadienį taip pat mėgina įtvirtinti savo pozicijas Bagdade po to, kai užėmė strateginės svarbos centrinę aikštę.

Protestuotojai, užėmę dalį Sanako tilto ir centrinę Chilanio aikštę, taip pat bando pasiekti Ahraro tiltą, mėgindami patekti į gerai įtvirtintą Žaliąją zoną – vyriausybės būstinę.

Saugumo pajėgoms per sekmadienį atsinaujinusią konfrontaciją Rasheedo gatvėje panaudojus ašarines dujas, buvo sužeisti du žmonės.

Irako saugumo pajėgos pasitraukė iš Chilanio aikštės ir dalies Sanako tilto, praėjus dienai po to, kai prieš protestuotojus, mėginusius nugriauti patekti į aikštę trukdančią betono užtvarą, panaudojo kovines kulkas ir ašarines dujas.

Protestuotojai taip pat perėmė šalia tilto esančio penkių aukštų automobilių stovėjimo garažo, iš kur atsiveria vaizdas į Žaliąją zoną ir žemiau esančią gatvę, kontrolę. Tokiu būdu jie pasitelkė taktiką, anksčiau jau panaudotą Tahriro (Išsivadavimo) aikštėje, kur demonstrantai užėmė įspūdingą buvusio diktatoriaus Saddamo Husseino laikų 14 aukštų pastatą, tapusį atramos tašku aktyvistams.

Aiškaus lyderio neturinčių masinių protestų dalyviai siekia nuversti Irako politinį elitą, kurį kaltina plataus masto korupcija.