„Mane pasikvietė kolegė, dar nebuvau spėjusi iki savo kompiuterio nueiti, pasišaukė kolegė ir sakė „pažiūrėk, ar matei“. Tai aš pas kolegę kabinete perskaičiau tą informaciją „TAMO“, – LNK žinioms sakė mokyklos fizinio lavinimo mokytoja Ilona Kadzevičienė.

„Labai sutrikdė, jaučiausi kaip apipilta pamazgomis, nes tai žemina ir žmogaus orumą, o kaip mokytojos... Nemalonus dalykas“, – išgyvenimais dalijosi moteris.

Netrukus buvo nustatyta, kad kaltinimus ir koneveikimus mokytojai surašė ne pats mokinys. Jo vardu pasinaudojo kitos klasės moksleivis. Įtariama, kad į elektroninį dienyną buvo įsilaužta, tačiau kaip tai padaryta, neaišku.

„Man sunku sakyti, kaip tai buvo padaryta, nes nesu specialistas. Manau, kad jeigu kažkas yra sukurta, tai įmanoma yra įsilaužti“, – kalbėjo mokyklos direktorius Nerijus Kundrotas.

Makniūnų mokykla

Mokytoja sako, kad su nė vienu iš mokinių neturėjo jokių nesutarimų. Kodėl buvo apkalbėta ir iškoneveikta, sako nesuprantanti. Moteris mano, kad jaunuoliui neigiamą įtaką galėjo padaryti draugai.

„Neturiu jokių piktumų, jokių barnių. Nesam susipykę, bendraujam. Mūsų mokykloje vyksta žygiai, tai ir žygeivis jis buvo. Šiaip tai to vaikino gal kompanija pastaruoju metu netinkama“, – svarstė mokytoja.

Mokyklos vadovas įsitikinęs, kad jaunuolis dėl įsilaužimo ir šmeižto turės atsakyti prieš įstatymą. Pati mokykla jokių sankcijų jam netaikys.

„Yra atitinkamos organizacijos, įstaigos. Jeigu bus nustatyta, kad jis tikrai įsilaužė, manau, kad bus priimtas sprendimas kažkoks. O mokinys šiai dienai lanko mokyklą, mes jam priekaištų, pretenzijų, nuobaudų atskirai neskiriame. O dėl pačios sistemos, tai organizacijos, kurios tą sistemą ir sukūrė, tegul jos žiūri kaip tą saugumą užtikrinti, kad niekas negalėtų įsilaužti“, – teigė mokyklos direktorius.

Tai ne pirmas įsilaužymas į elektroninius mokyklų dienynus. Tačiau įsilaužėliai dažniau stengiasi koreguoti pažymius, o ne koneveikti ir užgaulioti mokytojus.