Dėl gaisro Alytuje metu pasklidusių toksinų, dalis pieno produktų gali būti užteršti. Ši žinia bei sprendimas iš parduotuvių lentynų skubiai pašalinti kai kuriuos produktus pasėjo nemažai nerimo.

Tačiau ar prekybininkai paiso nurodymo neprekiauti galimai užteršta ir potencialų pavojų sveikatai galinčia kelti produkcija?

Tokios abejonės kilo kauniečių šeimai, trečiadienio rytą į Raudondvario plente veikiančią tinklo „Rimi“ parduotuvę nuvykusiai grąžinti kiek anksčiau pirktų „Rokiškio pieno“ produktų.

„Žmona grąžino produktus ir, didelei jos nuostabai, tokius pačius rado parduotuvės lentynose. Kyla klausimas, kaip tuomet prekybininkai laikosi nurodymo pašalinti tam tikrą produkciją, jeigu ja ir toliau prekiaujama“, – sakė su DELFI redakcija susisiekęs skaitytojas (vardas ir pavardė žinomi).

Prekybos tinklo „Rimi“ komunikacijos vadovė Renata Keršienė portalui DELFI teigė, jog produkcija ir parduotuvių lentynų pašalinta, o klientai galėjo suklysti vertindami kuo galima prekiauti, o kuo ne.

„Tie produktai, kurie buvo „Rokiškio pieno“ pateiktame rekomenduojamų išimti iš prekybos sąraše, tikrai vakar buvo iš prekybos išimti ir sunaikinti“, – sakė R. Keršienė.

„Rimi“ atstovė patikslino, jog iš prekybos pašalinti ne visi produktai, o tik kai pagaminti tam tikru laikotarpiu, kuriuos galima atskirti pagal galiojimo datą.