Numatomos diskusijos viešųjų paslaugų prieinamumo, pabrėžiant kainos, laiko, atstumo ir kokybės kriterijus, savivaldybių finansavimo bei alternatyvių viešųjų paslaugų kokybės gerinimo būdų temomis. Taip pat bus siekiama atkreipti dėmesį į savivaldos kaip arčiausiai žmonių esančios institucijos reikšmę, kuriant gerovės valstybę ir kovojant su klimato kaita.

Renginyje bus nagrinėjamos ir regionų politikos naujovės. Didelio dėmesio sulauks Regionų plėtros tarybų stiprinimo klausimas, Nacionalinės pažangos programa ir Lietuvos Respublikos teritorijos bendrasis planas.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose vyksiantis forumas organizuojamas kartu su Vidaus reikalų ministerija. Jame dalyvaus ministerijų, Prezidentūros atstovai, Seimo nariai, Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovai ir svečiai iš visų šalies savivaldybių.

Tai pirmasis iš Regionų forumų, kuriuose bus siekiama ieškoti būdų, bendromis institucijų pastangomis leisiančių stiprinti šalies regionus kaip būtiną gerovės valstybės elementą.