LSDD frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius sako, kad frakcijos nariai pritaria V. Pranckiečiui – greičiau surengta ši procedūra leistų operatyviau išspręsti susidariusią situaciją.

„Šios procedūros atidėliojimas neduoda jokių rezultatų, tuo pačiu situacijos neapibrėžtumas Seime demonstruoja Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pasimetimą, kelia nereikalingas diskusijas, ir visi atrodome juokingai. Mūsų frakcija ragina pritarti Seimo pirmininko išsakytam kvietimui ir nebeatidėlioti procedūros. Situacijos neapibrėžtumą neigiamai vertina ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Tikimės, kad balsavimas bus surengtas kitą savaitę, o pasibaigus nereikalingoms diskusijoms Seimas labiau koncentruosis į rimtus darbus“, – sako Seimo LSDD frakcijos seniūnas R. Sinkevičius.

Be to, „socialdarbiečiai“ siūlo išvengti veidmainiškumo ir politinių intrigų šioje situacijoje, todėl ragina frakcijas nedrausti savo frakcijos nariams balsuoti laisvai, o opozicines frakcijas – leisti savo nariams dalyvauti balsavime.

„Tinkamiausias būdas sužinoti realią viso Seimo nuomonę V. Pranckiečio atžvilgiu – leisti kiekvienam Seimo nariui balsuoti pagal savo sąžinę, valią ir suvokimą, todėl raginame opozicinių frakcijų lyderius leisti savo nariams dalyvauti balsavime ir išreikšti savo nuomonę, neraginti jų palaikyti vienos ar kitos frakcijos pozicijos. Tik tokiu būdu sužinosime tikrąją parlamento nuomonę – ar iš tiesų Seimo pirmininkas yra palaikomas Seimo. Toks kelias būtų teisingiausias“, – sako R.Sinkevičius.

Kaip primena ELTA, pats Seimo pirmininkas V. Pranckietis prašo nedelsti ir jau kitą savaitę Seime surengti jo atšaukimo procedūrą.

„Man yra neramu dėl susidariusios situacijos, yra peržengiamos sveiko proto ribos, situacija eskaluojama tiek ilgai, kad laikas ją užbaigti. Norėčiau pakviesti valdančiąją daugumą kitą savaitę, neatidėliojant organizuoti pagal Konstituciją, įstatymus, pagal Seimo Statutą procedūrą, kuri vadinasi atšaukimo procedūra, ir patikrinti pasitikėjimą Seime“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Seime pareiškė V. Pranckietis.

Jis norėtų, kad tai būtų atlikta kitą savaitę, nes artėja kitų metų biudžeto projekto svarstymas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)