„Partijos valdyba yra įgaliota būti operatyviniu rinkimų štabu, susidėliojome savo strategijas“, – kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS strategija – geras sąrašas ir stiprūs kandidatai vienmandatėse apygardose.

„Strategija yra paprasta – turėti stipriausius kandidatus vienmandatėse apygardose, stiprų sąrašą, tą mes tikrai turėsime. LVŽS yra stipri, kaip niekada iki tol nebuvo. Visas laikas Seime davė laiko išauginti, subrandinti visą eilę politikų, kurie dabar jau yra atpažįstami visoje Lietuvoje. Akivaizdu, kad kas mus benurašinėtų, rinkimai turėtų būti pakankamai konkurencingi su kitais. Ta prasme, kad niekas neturės tiek buvusių Seimo narių vienmandatėse apygardose“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis taip pat prakalbo ir apie tai, kad bendras kandidatų sąrašas nebus jungiamas su jokia kita partija.

„Mes sąrašų nejungsime su jokia kita partija, bet šnekant apie kandidatus vienmandatėse apygardose, mes galvojame apie bendradarbiavimą“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

„Trumpai tariant, džiūgauti kitoms partijoms dėl rinkimų iš anksto nereikėtų. Jiems bus tikrai labai nelengva“, – sakė jis.

„Aš manau, kad mes bandysime pasiekti to, kad dalyvauti valdančiojoje koalicijoje kitoje kadencijoje“, – planą atskleidė valstiečių vadovas.

Jis teigė, kad vienmandatėse turėtų likti tie patys kandidatai, kurie dalyvavo ir 2016 metų Seimo rinkimuose.

R. Karbauskis kol kas nežino, kurioje vienmandatėje apygardoje kels savo kandidatūrą. „Sprendimo dar nėra“, – sakė jis.

LVŽS ketvirtadienį palikęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis buvo užsiminęs ir apie tai, kad bandys mesti pirštinę valstiečių lyderiai ir jėgas išbandyti toje pačioje vienmandatėje apygardoje. Tačiau R. Karbauskis to visai nebijo.

„Jeigu jis nori pralaimėti rinkimus, tai reikia mane kažkaip pavilioti į tą apygardą“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstiečiai“ nestotų į Europos žaliųjų partiją dėl požiūrių į LGBT

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis sako, kad jo vadovaujama politinė jėga negalėtų jungtis prie Europos žaliųjų partijos dėl besiskiriančių požiūrių į šeimą ir lesbiečių, gėjų, biseksualų bei transseksualų (LGBT) bendruomenę.

„Mes kalbėjomės apie tai, kodėl LVŽS negali įstoti į Europos žaliųjų partiją. Paprasčiausiai požiūris į šeimą mūsų visiškai neįmanomai skiriasi: mes esame už tradicinę šeimą, Europos žaliųjų partijos yra teiginiai tokie, kurių mes negalime niekaip priimti“, – žurnalistams po Kauno rajone penktadienio popietę vykusio tarybos posėdžio sakė R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad „valstiečiai“ su šia partija toliau bendradarbiaus ir dirbs frakcijoje Europos Parlamente.

Žiniasklaidoje paviešinta prieš šį posėdį užfiksuota R. Karbauskio užrašų knygelė. Joje politikas buvo užsirašęs kai Europos žaliųjų partijos teiginius apie siekį užtikrinti LGBT asmenų lygybę.

„Aš kaip tik buvau susikonspektavęs sau lietuvių kalba – ten angliškas dokumentas – kodėl derybos su Europos Žaliųjų partija dėl stojimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos yra neįmanomos“, – sakė jis.

Europos žaliųjų partija vienija nacionalines partijas, kurias vienija požiūris į žmogaus teisių stiprinimą, siekis spręsti klimato kaitos problemas, demokratiškos Europos kūrimą ir kitus klausimus.

Europos žaliesiems priklauso Latvijos ir Estijos žaliųjų partijos. Lietuvoje jiems nepriklauso nė viena partija.