„Prieš man atvykstant į Prancūziją melaginga ir šlykšti žiniasklaida teigė, kad santykiai su kitomis šešiomis G7 šalimis yra labai įtempti ir kad dvi susitikimų dienos taps katastrofa“, – parašė D. Trumpas. „Iš tikrųjų mes rengiame labai gerus susitikimus, lyderiai puikiai sutaria tarpusavyje, ir mūsų šalies ekonominė padėtis labai gera – apie tai kalba visas pasaulis!“ – pabrėžė JAV prezidentas.

Pasak D. Trumpo, Amerikos žiniasklaida prognozuoja ekonomikos nuosmukį šalyje, kad pablogintų jo šansus būti perrinktam antrai kadencijai 2020 metais.

Viršūnių susitikimo Bjarice išvakarėse televizijos kanalas CNN pranešė, jog prezidentas D. Trumpas pastaraisiais mėnesiais reiškė nepasitenkinimą dėl to, kad turės dalyvauti G7 viršūnių susitikime, kuriame, anot jo, bus skiriama pernelyg daug dėmesio ekologijai. Pasak CNN šaltinių, Amerikos lyderis padėjėjams sakė „nesuprantąs, kodėl jis apkritai turi vykti į G7 viršūnių susitikimą“. Jis esą tvirtinęs, kad tai bus tik beprasmiškas laiko gaišimas.

G7 viršūnių susitikimas prasidėjo šeštadienio vakarą. Anksčiau Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas kreipimesi į prancūzus pareiškė, kad susitikimo dalyviai aptars tarptautines krizes, prekybos ginčus ir padėtį, susijusią su miško gaisrais Amazonijoje. O pagrindinė tema bus kova prieš įvairias nelygybės apraiškas. Viršūnių susitikimas baigsis pirmadienio vakarą.