Į tokią V. Landsbergio mintį sureagavęs Vyriausybės vadovas S. Skvernelis sako, kad tiesos ieškojimas yra svarbus, tačiau, jo nuomone, tam yra gerokai suvėluota.

„Galime kelti retorinį klausimą tuomet, kada buvo padarytas šitas brutalus nusikaltimas, ar valdžioje esantys pareigūnai, institucijos padarė viską, kad įvykis būtų sėkmingai tiriamas ir asmenys, kurie įvykdė, būtų išaiškinti ir patraukti atsakomybėn. Kiekvieni prarasti metai reiškia tyrimo sėkmės didesnes ir didesnes abejones. Ir dabar mes po dvidešimt aštuonerių metų keliam tuos pačius klausimus, reikėjo tuos darbus padaryti gerokai anksčiau, ir šiandien turbūt būtų kita situacija buvusi”, – po minėjimo žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Tuo metu Seimo pirmininkas V. Pranckietis teigė, kad išaiškinti tiesą niekada nėra vėlu.

„Aš manau, kad tas nusikaltimas gali būti aiškinamas ir aiškinamas iki tol, kol bus tinkamai išaiškintas, ir taip turi būti. (...) Galų gale nebebus tų žmonių, kurie nusikalteliai, bet visada galima aiškintis tiesą“, – sakė V. Pranckietis.

Trečiadienį minimos Medininkų tragedijos metinės. Liepos 31-ąją sukanka 28-eri metai nuo tragiškų įvykių Medininkuose.

1991 m. liepos 31 d. Medininkų pasienio poste prie sienos su Baltarusija buvo nužudyti septyni Lietuvos pareigūnai: Mindaugas Balavakas, Algimantas Juozakas, Juozas Janonis, Algirdas Kazlauskas, Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius, Ričardas Rabavičius (dėl šautinių žaizdų galvoje mirė ligoninėje rugpjūčio 2 d.). Vienintelio sunkiai sužeisto muitinės pareigūno Tomo Šerno gyvybę medikams pavyko išgelbėti.