Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, kad pirmiausia dėl Jono Noreikos-Generolo Vėtros į visus klausimus turi atsakyti istorikai. R. Karbauskis teigė, kad politikai turėtų vengti sprendimų, kurie yra tokie tokie jautrūs ir supriešina visuomenę.

„Aš manau, kad politikai turėtų tokių sprendimų nepriiminėti. Tai turi būti istorikai, jie turi diskutuoti. Kiek suprantu, čia yra politikų sprendimai. Jie supriešina visuomenę. Jei toks tikslas buvo, tai jie tą padarė“, - sakė R. Karbauskis.

Jis pats susilaikė nuo komentarų apie Generolo Vėtros atminimo vertinimą.

„Aš nesu istorikas, negaliu teigti. Negaliu vertinti, kas ir kaip buvo. Tai yra labai jautri tema. Ir Vilniaus mieste ta jautria politikuojama“, - sakė R. Karbauskis.

Pranckietis: pirmiausia, turime išsiaiškinti

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad, jei „abejojame dėl kokio nors asmens skaidrumo, tai reikia elgtis taip , kad dėl jo nebūtų abejojama“.

„Pirmiausia nereikėjo daryti sprendimų, kad (atminimo lenta) ten atsirastų, ne dabar daromos klaidos, dabar - pasekminės klaidos, o tada padaryta pirminė klaida, įdedant ją neišsiaiškinus“, - sakė V. Pranckietis.

Jis teigė kol kas negirdėjęs apie atminimo lentos pašalinimą, todėl negalįs plačiau to komentuoti.