„Nuteistasis V. L. laisvės atėmimo bausmės atlikimo metu vykdo individualiame socialinės reabilitacijos plane numatytas priemones ir yra atlikęs įstatymo nustatytą paskirtos laisvės atėmimo bausmės dalį, kas sudaro formalų pagrindą svarstyti jo lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos klausimą.

Atlikus nuteistojo nusikalstamo elgesio rizikos įvertinimą nustatyta, kad V. L. nusikalstamo elgesio rizika – žema, tačiau ne tik šios, bet visos nustatytos aplinkybės turi sudaryti pagrindą manyti, kad nuteistasis laikysis įstatymų ir nenusikals.“ – rašoma teismo nutartyje.

Teismas primena, kad V. Lukošius Šiaulių apygardos teismo 2013 metais nuteistas (Lietuvos apeliacinis teismas laisvės atėmimo bausmę sušvelnino iki 7 metų 6 mėnesių) už tai, kad kartu su savo broliu padėjo savo dėdei, kuris bylos nagrinėjimo metu buvo miręs, tyčia nužudyti R. R.

2011 m. rudenį, nuteistasis V. Lukošius, jo brolis ir dėdė nuvežė R. R. prie Germanto ežero pakrantės, kur nuteistojo dėdė jėga ištraukė R. R. iš automobilio ir sudavė jam daugybinius smūgius rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas, smaugė, daužė jį metaliniu raktu, vėliau atvežtu kastuvu sudavė ant žemės gulinčiam R. R. smūgius į galvos, krūtinės bei kaklo sritis.

Nuteistasis V. Lukošius kartu su dėde po padaryto nusikaltimo nužudytojo galvą paslėpė miške atskirai nuo nužudytojo kūno.

Nagrinėjant bylą teisme nuteistasis V. L. sakė, jog dėdei nepadėjo nužudyti R. R., bet prisipažino, kad netiesiogiai prisidėjo prie nusikaltimo ir atsiradusių pasekmių.